“Borçlu Federasyonu 500 Bin TL Sermaye İle Bıraktık”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu eski başkanı Mustafa Veysel Gülpınar Meteorolojinin Sesi Radyosuna konuk oldu. Gülpınar başkanlığa çok zorlu

Mustafa Veysel Gülpınar 2008’de tek aday olarak girdiği Türkiye Bedensel EngellilerSporFederasyonu Başkanlığında geçerli oyların tamamını alarak yeni başkan olmuştu. Döneminde Türkiye’nin görevdeki en genç federasyon başkanı olurken yaptığı birçok çalışmanın yanında göstermiş olduğu başarı ile birçok insanın takdiri ile karşılanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Meteorolojinin Sesi Radyosuna konuk olan Gülpınar “TBESF” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu bir süreçte federasyon başkanlığına geldiğini söyleyen Gülpınar, borçlu bir federasyonu devraldığını ve tüm kötü giden işleri düzelttiğini belirterek kendilerinden sonra gelen başkanların ekonomik anlamda sıkıntı yaşamadığını söyledi.

‘Borçlu, desteksiz ve sponsorsuz bir federasyon teslim aldık’

“Çok zorlu bir dönemde devir aldık. Borçluydu, destekleyici yoktu sponsorlukta sonuncuyduk. Biraz darmadağındık kimliğimiz de çalınmıştı.” Diyen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu eski başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, “Özellikle bir vakıf tarafından belki bunların çok ciddi mücadelesini verdik, zor bir dönemde iyi bir noktaya getirdik. Bizden sonra gelenler pek maddi sıkıntı çekmediler ama bizim başarılarımızı da ön plana çıkaramadılar. Devlet başkanlık konusunda ömür boyu bize delegelik hakkı veriyor, ben biraz matematiksel hesap yapacağım, birçok başkan seçimlere gelmiyor, bunun sebebi kimisi kırgınmış, kiminin üzerinde böyle şaibeler dönmüş ben delege olarak delegeliğimi yapmak istiyorum. Bu konuda ömür boyu delegeliği almış biri olarak, bazı şeyleri gözle görüyoruz, ama adaylığımız kesinlikle söz konusu değildir.” dedi.

‘Benim yurt dışına yaptığım seyahatler bu konuda cidden düşündürttü’

“Benim yurt dışına yaptığım seyahatler beni bu konuda cidden düşündürttü, Avrupa ülkelerinin yaşlılar ve engelliler konusunda bizim çok önümüzde olmaları beni çok düşündürttü.” diyen Mustafa Veysel Gülpınar, “Askerlikten sonra bir karar almaştım kesinlikle engellilerle ilgili bir çalışmanın içinde olacağım. Benim bu düşüncem ilahim başkan olacağım, dernekte ve vakıfta olacağım değildi. Bundan dolayı kendimi bir anda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde buldum. Dört tane federasyon yeni ayrılmıştı, eskiden dört engelli federasyonu bir aradaydı.” diye konuştu.

‘Önümüzde 12 branş vardı bende 13’ncüyü ekledim’

Engellilerin bir arada olmadığını söyleyen Mustafa Veysel Gülpınar, “Biz engellilerden bahsettiğimizde bir arada olduklarını zannediyorlar, bir arada değiliz, Bedensel Engelliler Federasyonu, Görme engelliler Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu. Şuanda devlet bize bir hak veriyor, yani istediğiniz kadar branş açabilirsiniz, bizim dönemimizde biz bunu genel kuruldan da geçirmiştik. Oylamasını da yaptık istediğimiz kadar branş açabiliriz. Benimde önümde 12 branş vardı bende 13’ncüyü ekledim yani kendi dönemimde tek bir branş ekledim. Ayak branşı ondanda aktif olamadık, çünkü konsantre olduğumuz diğer branşlar vardı.” Diye konuştu.

‘Tanıtım yapmadıysanız branş açmanın önemi yok’

“Benim gözümde engelli federasyonları çok branş açabilirim deyip çok branş açmamalılardır.” Cümlesini kuran Veysel Gülpınar, “Sebebi şu önce mevcut olanları güçlendirmesi lazımdır. Çünkü mevcutlar aksak gidiyorsa, sponsorunuz yoksa, teknik mevcutları yapmadıysanız bunun tanıtımını yeterince yapamadıysanız yeni yeni branşları açmanın manası yok bence. Yeni bir branş bazen yurt dışına yeni bir seyahat olanağında görülebiliyor bu yaklaşımda doğru değildir.” İfadelerini kullandı.

Spor sandalyesi Türkiye’de üretilmelidir

Bu alanda en büyük projelerinden bir tanesi spor sandalyesi üretmek olduğunu söyleyen Gülpınar, “Benim bu alandaki en büyük projelerimden bir tanesi de maalesef muvaffak olamadık, neden spor sandalyesi Türkiye üretmiyor. Nitekim biz bunu söylediğimizde o vakıfla bizim mücadelemiz çok ciddi bir safhaya ulaştı. “Vay efendim bu nasıl olur” dediler. Olur efendim elin İngiliz’ine hata İran’ına muhtaç mıyım. Türkiye’de İTÜ,ODTÜ gibi üniversitelerde teknik destek alamaz mıyım, malzeme getiremez miyim. Bedensel Engelliler Federasyonu kendi iktisadi teşekkürünü kurabilirdi.” İfadelerini kullandı.

‘Bu camia o gün bize sahip çıkmadı bugün sahip çıkıyor’

Federasyon başkanlığının kendisi için 2012’de bittiğini söyleyen Gülpınar, “Federasyondakiler bana efsane başkan diyebilir ama ben bu federasyonun oyuncağı değilim. Yerime gelmeyi isteyen başkan zaten bana başkanlığı teklif eden kişiydi. Tabiri caizse zaten kaçıp gitmiş biriydi. Net bir şekilde tekerlekli sandalye ticareti yapan biriydi. Bu camia o gün bize sahip çıkmadı bugün sahip çıkıyor. Tabi benimde kendime göre eşim, işim ve ben şuanda memleketimde şuanda zaten iki tane sivil toplum kuruluşu başkanlığını yapıyorum. Gençlere yönelik, biri Karacadağ Gençlik Kültür Spor Kulübü diğeri de Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği, bence onların faaliyet alanı en az federasyon kadar önemlidir. Çünkü orada siz çocuklara sahip çıkmazsanız bambaşka örgütler sahip çıkıyor.” İfadelerini kullandı.

‘Ardımdan gelen başkan 2 milyon 8 bin TL borç biriktirdi’

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu eski başkanı Mustafa Veysel Gülpınar son olarak şunları kaydetti, “Benim ardımdan gelen başkan federasyonu batırdı. 500 TL bütün borçları düştükten sonra para bırakmıştık. Şöyle devletten alacağımızla borçlarımızı düştüğümüzde benim dönemim böyle geçti alacakları vereceklerle karşılaştırdık. Bütün borcumuzu düştüğümüzde bizim sermayemiz 530 bin TL idi. Benim ardımdan gelen başkan iki sene de o parayı harcadı bitirdi ve 2 milyon 8 bin TL borç biriktirdi. Batacak dedik battı camia bizden yardım istedi, ne yapacağız diye bizde yeni başkan seçmek istedik şuanda ki mevcut başkan çok sevdiğimiz bir abimizdir.” Şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

HABER MERKEZİ

09 Oca 2018 - 08:50 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Cihat Akdemir - Kimsesizlerin kimsesi helal olsun inşallah yine başkan seçilir Veysel baba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Kasım 00:00