Urfa'da, 42 Yıllık Muhtar

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Ensar Mahallesi'nin 74 yaşındaki muhtarı Halef Doğan 1974 yılında azayken rahatsızlanan muhtarın yerine

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Ensar Mahallesi'nin 74 yaşındaki muhtarı Halef Doğan, 1974 yılında azayken rahatsızlanan muhtarın yerine devraldığı görevi, 42 yıldır sürdürüyor. Ensar Mahallesi'nde azalık yaptığı 1974 yılında muhtarın rahatsızlanması üzerine muhtarlık yapmaya başlayan Doğan, girdiği 9 seçimi de kazandı.
Muhtarlığı süresince onlarca kaymakam ve 6 belediye başkanıyla çalışan Doğan, ilerleyen yaşına aldırmadan vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için koşturuyor.Halef Doğan, yaptığı açıklamada, 1974 yılında azalık yaptığı dönemde mahalle muhtarının rahatsızlanması üzerine muhtarlık yapmaya başladığını anlattı.

Yerleşim yerlerinde yapılan değişikliklerin ardından 1977 yılında muhtarlık seçimlerine katıldığını belirten Doğan, seçimi kazanarak Demirel Mahallesi muhtarı olarak görevini yürüttüğünü söyledi. Mahallelerinin isminin 42 yıllık görev süresi boyunca 4 kez değiştiğini aktaran Doğan, şöyle devam etti:

"1980'den sonra siyasi isimler kaldırılınca belediye, mahallemizin ismini Adana Mahallesi olarak değiştirdi. Mahallemizin ismi şehir ismi olarak karıştırılınca bu kez yine belediye kararıyla mahallemizin ismi Birlik Mahallesi oldu. Son olarak geçtiğimiz yıl alınan kararla Ensar Mahallesi olarak değiştirildi. Kısacası 42 yılda mahallemin ismi 4 kez değişti ancak muhtarı değişmedi. 6 belediye başkanı ve onlarca kaymakam gördüm."

"Vatandaşlar aday olmamı istiyor"

Halef Doğan, yarım asra yaklaşan görev süresi boyunca vatana ve millete hizmet ettiği için mutlu olduğunu, ilerlemiş yaşına rağmen görevini severek yaptığını vurgulayarak, "Vatandaşların her türlü sorunuyla ilgilenmeye çalışıyorum. İmkanlar dahilinde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ediyorum. Gerek belediyeyle gerekse kaymakamlıkla devamlı irtibat halindeyiz. Kaymakamlarımız sağ olsunlar hangi sorunu götürmüşsem çözümü konusunda hep yardımcı oldular." diye konuştu.

Geçen seçimlerde aday olmak istememesine karşın vatandaşların talebi üzerine bir kez daha seçimlere katıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Gelecek seçimlerde de aday olmayı düşünmüyorum ancak vatandaşlar ve resmi kurumlar görevde kalmamı istiyor. 25 yerleşim yeri ve merkez mahallemiz olmak üzere geniş bir alan bana bağlı. 5 bin 400'e yakın seçmen ve 13 binden fazla nüfusum bulunuyor. Bu kadar geniş bir mahalle olmamıza rağmen bir soy ismi bana geldiğinde onun kim olduğunu, nerede oturduğunu hemen söylüyorum."

22 Eki 2016 - 12:41 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.