Urfa'da 56 yıllık Camii minaresi yıkıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin en eski camisi olan Ulu Cami'nin minaresi yıkıldı.

Belediye ve polis ekipleri cami çevresinde önlem alırken yıkım anı saniye saniye kameralara yansıdı.
1960’ta yapılan ve ilçenin en eski camilerinden olan Ulu Caminin 30 metre yüksekliğindeki minaresi ilçe belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye ve polis ekipleri cami çevresinde önlem alırken camiye çıkan bütün sokak ve caddeler şeritlerle kapatıldı, çevredeki evler boşaltıldı. Uzman ekipler eşliğinde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları dolayısıyla inşaat alanında bir ambulans hazır bekletildi.

"İlçemize yakışır, güzel bir cami yapacağız inşallah"
İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, ilçenin en eski camisi olan ve 56 yıldır ilçeye hizmet veren Ulu Cami’nin yıkılarak yerine yeni bir cami inşa edileceğini söyledi. Yapılacak yeni caminin çift minareli olacağını belirten Anlağan, "İlçemize yakışır, güzel bir cami yapacağız inşallah. Camimiz iki katlı ve çift minareli olacak. Yaklaşık bin 500 kişi aynı anda camide namaz kılabilecek" dedi.
Camii minaresinin yıkımının Ceylanpınar Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran "İlçemizin en eski camilerinden olan Ulu Cami’nin minaresinin yıkımına ilişkin ilçe müftülüğümüze gereken yardımı sağlamış bulunmaktayız. Minarenin yıkım çalışması başarı ile gerçekleşmiştir. 1960 yılında yapılan camimizin yerine çift minareli daha modern bir camii yapılacaktır. Camii yapımı konusunda Ceylanpınar Belediyesinin imkanlar dahilinde yardımlarına devam edecektir" diye konuştu.

03 Ara 2016 - 15:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.