Suriyeli Hamile Kadının Öldürülmesi Ceylanpınar'da Kınandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri Suriyeli Emani Abdurrahman'ın Sakarya'nın Kaynarca

Şanlıurfa'nın Ceylanpınarilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriyeli Emani Abdurrahman'ın Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülmesine tepki gösterdi.

İlçe merkezinde toplanan sivil toplum kuruluşu üye ve temsilcileri, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli Emani Arrahman adlı hamilekadının tecavüz edildikten sonra 10 aylık bebeği ile birlikte öldürülmesi olayını kınadı. Basın açıklamasına Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Özel Kalem Müdürü Aziz Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan temsil heyetinden Emekliler Derneği Başkanı İbrahim Aldırmaz da Ceylanpınarlı sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan insanlık dışı olayı kınadıklarını belirterek, "Biz tarih boyunca mazlumlara umut olmuş aziz milletimizi mahcup edecek, hepimizi üzecek vahşi bir cinayete şahit olduk. Bize ne oldu ki zalimlerin zulmüyle yaraladığı mazlumun zalimi olduk. Bize ne oldu ki bize vicdanımıza sığınan bebeğin katili olduk. Tarih boyunca zalimlerin karşısında durmuş millet evlatlarıyız. Bu vahşi cinayeti kınıyoruz" dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşanan vahşi cinayetin vicdan sahibi herkesi derinden üzdüğünü söyledi. 6 yıldır Suriyeli muhacirlerle birlikte yaşadıklarını ifade eden Bayol, işlenen cinayeti şiddetle kınadıklarını belirtti. Basın açıklamasına katılan Suriyeli Abit İbrahim ise cinayetin bir şahıs tarafından gerçekleştirildiğini ve Türkiye'ye mal edilemeyeceğini söyledi. 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirten İbrahim, "Bu vahşi cinayeti kınıyoruz. Ayrıca bizler keyfi olarak Türkiye'ye gelmedik. Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındık. Bu vahşice cinayeti işleyen kişiye idam verilmelidir" şeklinde konuştu.

HABERLERCOM

10 Tem 2017 - 10:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.