Suriye Sınırı Yakınındaki Kötü Kokunun Sebebi Bulundu

Sıcakların artması ile Ceylanpınar'da yayılan kötü kokunun sebebinin şebeke suyunun çıkışında meydana gelen sazlıklar olduğu belirlendi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde son dönemlerde artan sıcaklık ile birlikte kötü koku yayılmaya başlanmıştı. Kokunun sebebini araştıran uzmanlar, kötü kokuya şebeke suyu çıkış noktasında oluşan sazlıkların neden olduğunu belirledi.
PYD kontrolündeki Suriye'nin Rasulayn kentine komşu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde havaların ısınması ile kötü koku yayılmaya başladı. Kötü kokunun sebebinin belirlenmesi için seferber olunan kentte, son olarak Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran ve Büyükşehir Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur tarafından arıtma tesisinde inceleme yapılmıştı. Tesisteki sulardan örnek alınırken, yapılan testlerde ise olumsuz bir duruma rastlanmamıştı.
Başkan Yardımcısı Daşkıran, incelemede kokunun şebeke suyunun çıkışından kaynaklandığını belirlediklerini ifade etti. Yapılan detaylı araştırmada ise kokunun bölgede oluşan sazlık alandan kaynaklandığını belirlediklerini ifade eden Daşkıran, "Mevlana Mahallesi sakinlerimizden kötü kokular geldiğine dair şikayetler aldık. Biz de bu şikayetlerin kaynağını araştırmak için Büyükşehir Arıtma Tesisi Denetim Müdürlüğü ekipleriyle birlikte tesislerimizde incelemelerde bulunduk. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde sorunun arıtma tesisinden değil suyun çıkış noktasından kaynaklandığını tespit ettik. Suyun çıkış noktasında bulunan köprü altında sazlıklar ve tel örgüler dolayısıyla suyun akış noktası kapanmış. Bu da suyun yönünün değişmesine neden olmuş. Suda birikintiler de kötü kokuya neden olmuş, Bu durumla ilgili olarak gerekli raporları tutacağız. Büyükşehir belediyesi ekiplerimizle birlikte ortaya çıkan sorunu en kısa zamanda çözeceğiz" diye konuştu.
Arıtmalar Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur da kısa bir süre içerisinde sorun teşkil eden alanda suyun önünü kapatan sazlıklar ve engellerin kaldırılacağını belirterek, oluşan kötü kokunun önüne geçileceğini ifade etti.

18 May 2017 - 18:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.