Şanlıurfa'da Namaz Kıldığı İçin Disipline Sevk Edildi!

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM)'de bir işçi namaz kıldığı için disipline sevk edildi. Gerekçe ise tam bir skandal.

15 dakka
Haber albümü için resme tıklayın

Ceylanpınar

TİGEM

'de 28 Şubat postmodern darbe günleri hatırlatan bir olay yaşandı. 31 yıldır TİGEM'de çalışan Abdulvahap Karatay isimli işçi namaz kıldığı gerekçesiyle disipline sevk edildi.

Abdulvahap Karatay, namaz dolayısıyla disipline verilmesine tepki göstererek olayı şöyle anlattı: "Mesai bitimine 15 dakika kala bütün işlerimiz bitince namaz kılmak için yine çalıştığımız atölye içerisinde bulunan başka bir bölümde namaza durdum. Namaz bitiminde bir arkadaş gelerek müdür muavini Adnan Temiz'in geldiğini söyledi. Ben de müdür muavininin yanına gittim. Adnan Temiz bana nerede olduğumu sordu. Ben de namazda olduğumu söyledim. Bunun üzerine Adnan Temiz, mesai bitimine 15 dakika kala namaz kıldığımı ve iş yeri alanını izinsiz terk ettiğimi ifade eden bir tutanak yazdı. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra disipline çağrıldım"

Skandallar zinciri bununla da sınırlı kalmadı. El yazısıyla Namaz kıldığı için hakkında tutanak tutulan Karatay'a gelen disiplin tebliğatnamesinde Namaz kıldığı bahanesi gizlenerek "16.15 civarında iş yerini izinsiz terk ettiğiniz" ibaresi yer aldı. Abdulvahap Karatay, iş yerini izinsiz terk etmediğini belirterek, "Benim namaz kıldığım alan zaten çalıştığımız atölyenin içerisinde. İş yerini terk etmemişim. Ayrıca ben usta başının yardımcısıyım. ustabaşımız yoktu. yetkili şahıs ben oluyorum. kendi kendimden izin almama gibi bir durum da olamaz herhalde." dedi.

Namaz için disipline verilmesini kabullenemediğini belirten Karatay, "Eğer TİGEM'de namaz yasak ise çıkıp bunu açıkça söylesinler. Eğer birilerinin bir namaz düşmanlığı varsa o zaman disipline verilmem çok manidar. Beni disipline verdiler ancak bu skandal tutumla ilgili yetkililer bir açıklama yapmalıdır. Çünkü 31 yıldır bu kurumda çalışıyorum disiplin nedir bilmedim. Birinin gelip kendi egolarını tatmin etmesi amacıyla namaza düşmanlık yapması ve beni disipline sevk etmesi manen beni rencide etmiştir." diye konuştu.

08 Nis 2017 - 19:36 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.