Mardin-Ceylanpınar 2. Kısım Projesi'nin Yapımı Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Mardin-Ceylanpınar 2. Kısım Projesi bu yıl 48 bin

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi ile Mardin'e fayda sağlayacak projede yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı. Projesi çerçevesinde bu yıl 5 pompa istasyonu yapılacak, 410 bin 153 metre boru döşenecek ve bu sayede yaklaşık 48 bin dekar arazi suya kavuşturulacak.

Projenin tamamlanmasıyla 231 bin dekar zirai arazinin suya kavuşturulması, milli ekonomiye 91 milyon lira katkı sağlanması ve 46 bin 338 kişiye istihdam oluşturulması hedefleniyor.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuya ilişkin şu ifadelerine yer verildi:

"Sulama alanında çok ciddi işler yapıyoruz ve münbit topraklarımızı suyla buluşturuyoruz. İnşaatına hızla devam ettiğimiz Mardin-Ceylanpınar 2. Kısım Projesi'nde de yüzde 60 fiziki gerçekleşmeyi yakaladık. 196,5 milyon liraya mal edeceğimiz bu tesisle bölgedeki 231 bin 690 dekar zirai araziye su temin edeceğiz. Bu sayede ülke ekonomimize yılda 91 milyon lira katkıda bulunacağız."

03 Tem 2017 - 12:56 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.