Hep birlikte hazırladılar, iftar yaptılar

Suriye sınırında ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir mahallede vatandaşlar komşuluk ilişkilerini üst seviyeye çıkartmak için iftarlarını

Ceylanpınar Adnan Menderes Mahallesi sakinleri 3 yıldır geleneksel hale getirdikleri iftar sofrasını bu yıl da sürdürüyor. Suriyeliler ile komşuluk ilişkilerinin gelişmesi ve mahalle sakinlerinin bir araya gelerek sokakta kurulan iftar sofrasına her çeşit insan iftarını yapıyor.

Haftanın 1 günü kurulan iftar sofrasının masrafları mahalle sakinleri tarafından karşılanıyor. İftar sofrasının kurulmasına bütün mahalle sakinleri yardım ediyor, Mahalledeki çocuklar da sokakta büyükleriyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mahalle sakinlerinden Metin İdoğ iftar sofrası çalışmasını gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, bunun herkese örnek olmasını istedi.

Geleneği devam ettireceklerini belirten Metin İdoğ, Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeği etkinliğini bu yıl yine düzenlediklerini, Arkadaşlarla dostlarla komşularla mahalleli bir olarak güzel bir iftar verdiklerini. Komşularla birleşip, kaynaşıp hep birlikte vakit geçirdiklerini. İnşallah bu geleneklerini devam ettireceklerini belirtti.

22 Haz 2016 - 11:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.