Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulu 2018'de Eğitime Başlayacak

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı ziyaret ederek Ceylanpınar Tarım

misafir
Video için play'e tıklayın

HarranÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Müslüm Açıker, Ceylanpınar Tarım MeslekYüksekokulu Müdürü Şeyhmus Rüzgar ile Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun açılması için çalışmalarının olduğunu belirterek konuyla alakalı yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın desteğiyle Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okuluna dönüştürüldüğünü vurgulayan Başkan Atilla, yeni eğitim ve öğretim yılında meslek yüksek okulu açılmadan önce okulun eksiklerinin tespiti amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik ile konuyu istişare ettiklerini belirtti.

Başkan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: "Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin ÇELİK, Genel Sekreter Yardımcısı Müslüm Açıker ve Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Şeyhmus Rüzgar bizleri ziyaret ettiler. Önümüzdeki yıl yüksek okulumuz öğrencileriyle, öğretim üyeleriyle eğitim öğretime başlayacak. Herhangi bir eksiğimiz var mı diye istişare ettik. Belediye olarak üzerimize düşüne yapmaya hazırız dedik. Rektör yardımcımıza da çok teşekkür ediyorum. O da çok mücadele sarf diyor. Öğrenciler Şanlıurfa'da eğitim görüyorlar. Artık Ceylanpınar'da eğitim görecekler ve tarım alanında teori ile pratiği bir arada görecekler."

BAŞKAN ATİLLA: BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulunda okumanın bir ayrıcalık olacağını vurgulayan Başkan Atilla, "Öğrencilere de seslenmek istiyorum. Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksekokulunu tercih edebilirler. Binamız hazır, her türlü alt yapısı hazır, teoriyi okulunda görecekler, dünyanın en büyük tarım işletmesinde de pratik eğitimlerini almış olacaklar. Böyle bir fırsatı hiç bir yerde yakalayamazlar. Ceylanpınar Belediyesi olarak öğrenci kardeşlerimizin hizmetinde olacağız. Bu fırsatı kaçırmayın. Buradan mezun olan öğrencilerimiz de Tarım İşletmelerinde daha rahat iş bulacaklar." diye konuştu.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ ALACAK

Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik ise 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulunun öğrenci alacağını dile getirerek şunları kaydetti: "Bilindiği gibi yıllardır meslek yüksek okulu adıyla biliniyor, eğitim öğretimi devam ediyor. Ancak son yıllarda yaşanan bazı olumsuz olaylar dolayısıyla maalesef bir kaç senedir bu yüksek okulumuz Şanlıurfa merkezde eğitim öğretime devam ediyor. Rektörlük olarak niyetimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nun eğitimini Ceylanpınar'da yapması konusunda bir çabamız var. Üniversite olarak eğitim ve öğretim noktasında gerekli alt yapıyı hazırladık. Öğrenci alımıyla ilgili yük'le temaslarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim döneminde biz buraya öğrenci alacağız."

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇİFTLİĞİNDE EĞİTİM GÖRECEKLER

Tarım İşletmesi genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladıklarını aktaran Çelik, bu kapsamda öğrencilerin dünyanın en büyük tarım işletmesinde staj göreceklerin söyledi. Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin gönül rahatlığıyla Ceylanpınar Tarım Yüksek Okulunu tercih edebileceğini ifade eden Çelik, "Özellikle uygulamalı eğitim dediğimiz bir modelle bu okul açılacak. Yani ülkemizde çok az yerde olan uygulamalı eğitim modeliyle bu okulumuzu açacağız. Uygulamalı eğitim modeli demek teorik bilgiler alındıktan sonra pratiği iş yerinde devam ettirmek. Okulumuz tarım meslek yüksekokulu olacağından dolayı ilçemizde de dünyanın en büyük tarım işletmesini bulunması öğrencilerimizin burada eğitim görmelerine olanak sağlayacak. Öğrencilerimiz burada ilk dönem bir gün ama son dönem haftanın her günü eğitim görecekler. Bu çalışmamıza TİGEM'de destek veriyor. TİGEM'le bir protokolümüz var. Protokol kapsamında TİGEM'in yetişmiş elemanlarından faydalanacağız. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler çalışma hayatında kendilerini daha güvende hissedecekler, özgüvenleri olacak ve müracaat ettikleri alanlarda daha donanımlı bir şekilde çalışacaklar. Özellikle bu bölgedeki öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerini tavsiye ederim. Gelecek eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz." diye konuştu.

29 Ara 2017 - 08:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.