Ceylanpınar Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde Dayak Skandalı

Ceylanpınar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisinin öğretmen tarafından darp edildiği darp raporu alınıp Emniyet soruşturması başladıktan sonra

Z
Haber albümü için resme tıklayın

Ceylanpınar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisinin öğretmen tarafından darp edildiği, darp raporu alınıp, Emniyetsoruşturması başladıktan sonra kız öğrencinin okul idaresi tarafından disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Ceylanpınar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisinin öğretmen tarafından darp edildiği, darp raporu alınıp, Emniyet soruşturması başladıktan sonra kız öğrencinin okul idaresi tarafından disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Geçen hafta yaşandığı belirtilen darp olayı, Ceylanpınar Kız İmam Hatip Lisesinde meydana geldi.

Söz konusu lisede yatılı olarak kalan 11. Sınıf öğrencisi İ.K (16) teneffüste elinde tablet olduğu gerekçesiyle okul öğretmenlerinden S.U.E kız öğrencinin yanına geldi. Öğrenciyi alıp öğretmenlerin sigara içtiği alana götüren öğretmen S.U.E, kız öğrenciden zorla aldığı tabletin şifresini istedi.

İ.K Öğretmenine tabletimi aldınız, ama Şifremi vermek istemiyorum dedi. Öğretmen bu cevap karşısında öğrenci ve tableti Okul İdaresine götürüp teslim etmesi gerekirken, fiziki ve sözlü şiddet uygulayıp boğazını iki defa sıkarak sert bir şekilde koltukların üzerine ittiğini İddia etti.

Öğrenciden tabletin şifresini isteyen ve vermek istemeyen öğrenciye yönelik şiddetini sürdüren öğretmen, gelen sesler üzerine başka bir öğretmen engelledi. Yaşananlardan sonra sarsılan öğrenci İ.K, durumu babası Musa Kılıç’a iletti. Okula gelen Baba Musa Kılıç kızını alıp ilk etapta Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirerek darp raporu aldı, darp raporunu alıp ilçe Emniyet Müdürlüğüne götüren baba Kılıçöğretmen hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu.

Musa Kılıç, yapılanın kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle dedi, “ilçeye bağlı köyde ikamet ediyoruz, kız çocuklarının okuması için bütün imkânlarımı seferber ediyorum. Bütün bu zorlukları yaşamama rağmen bir öğretmen çıkıp benim kızıma iddiaya göre sırf bir tablet için fiziki şiddette bulunuyor.

Kızım bu olaydan sonra ciddi anlamda sarsıldı ve psikolojik tedavi görmeye başladı. Biz bu kadar zorluğun üstesinden gelip çocuğumuzu okutmaya çalışalım, bir öğretmen çıkıp genç bir kızın okuma hayallerini alt üst etsin kabul etmiyorum ve bu olayın takipçisi olacağım. Dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATMADI”

Yaşananlardan sonra durumu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de bildirdiğini belirten baba Musa Kılıç, hiçbir idari soruşturma başlatılmadığı gibi, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundukları için kızının okul idaresi tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini ve bunun tamamen intikam duygusu içerisinde yapıldığını ifade etti.

Kızının yaşananlardan sonra sürekli ağladığını ve artık okula gitmek istemediğini söyleyen baba Musa Kılıç bu işin takipçisi olacağını ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir adım atmazsa olayı İl Milli Eğitime taşıyacağını ifade etti.

Ortada kız çocuğuna yönelik öğretmen tarafından yapıldığı belirtilen bir fiziki şiddet var diyen baba Kılıç, kız çocuklarının okutulması için hükümet olarak seferberlik ilan edildiği bir dönemde, yaşanan böylesi bir talihsiz olayın son derece yanlış olduğunu ve okumak isteyen diğer kız çocukları için çok kötü bir örnek olduğunu belirterek yetkilileri yaşanan bu olaya hassasiyet göstermeye davet etti.

12 Ara 2017 - 10:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.