Ceylanpınar'dan Makedonya'ya Kardeşlik Köprüsü

Makedonya'da nüfusunun yüzde 90'ı Türklerden oluşan Jupa kentinin belediyesi ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi arasında iş birliği

CeylanpınarBelediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Menderes Atilla ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilatı ve donanımı 3 yıl önce yapılan Makedonya'nın batısındaki merkez Jupa Belediyesini ziyaret etti.

Nüfusunun yüzde 90'ı Türk olan ve Türk dilinin resmi olarak kabul edildiği Jupa Belediyesinin faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Atilla, ziyaretin verimli ve faydalı geçtiğini belirtti.

Jupa Belediyesi ile imzalanan iş birliği anlaşmasına değinen Atilla, "Merkez Jupa Belediyesi ile kardeş belediye olacağız, iş birliği anlaşması yaptık. Onları da Ceylanpınar'a davet edeceğiz. Makedonya'daki tek Türk belediyesi olması hasebiyle Merkez Jupa Belediyesi bizim için önemli. Bundan sonra birbirimizle daha fazla diyalog halinde olacağız. Ayrıca Makedonya'daki çalışmalarından dolayı da TİKA'ya çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki belediye arasında güzel ve büyük projelerin yapılması için planlama kararı alındı.

İbrahim, ziyaretin anısına Atilla'ya plaket hediye etti.

15 Haz 2017 - 22:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.