Ceylanpınar'da İŞKUR Kuraları Çekildi

İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) programı kapsamında Ceylanpınar'da kamu kurumlarında 6 ay süre ile istihdam edilecek 145

Nuh
Haber albümü için resme tıklayın

Toplamda 830 kişinin başvurduğu kura noter huzurunda her hangi bir şaibeye mahal vermeden yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda yapılan kura çekimine başvuru yapanlar ve yakınları katıldı. Konferans salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar kura çekimini heyecanla takip etti. İsmi kurada çıkanlar ise sevinçlerini yanındaki arkadaşları ile kimisi de telefonda ailesine haber vererek yaşadı.

Vatandaşların yanı sıra kuraya Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, MHP İlçe Başkanı Ahmet Güneri ile mülki ve idari amirler katıldı. İsimlerin yazılı olduğu alan arkasına geçen Başkan Menderes Atilla ilk kurayı çekerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Yapılan kura çekimi sonucunda 145 kişi iş sahibi oldu.

"KURA HERKESE AÇIK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, kuraların noter ve kamera huzurunda çekildiğini ve torpil iddialarına mahal verilmemesi gerektiğini ifade etti. Atilla, "İŞKUR'da çalışacak kişiler kura sonucunda belirlenecek. 145 kişinin alınacağı İŞKUR'a 830 kişi başvuru da bulundu. Geçen sefer ki yaşadığımız tecrübelerden dolayı bu konuşmayı sizlere yağma gereği duydum. Kurada ismi çıkanlar kura sonucu kazandığını söylüyor. İsmi çıkmayanlar ise torpil olduğunu iddia ediyor. Noter var, kamera kaydı var. Bir yanlışlık veya torpil olduğunu düşünen varsa rahatlıkla söyleyebilir. Bende kurayı durdururum, çektirmem. 145 kişilik kazana liste belli olduktan sonra kalan ama kurada ismi çıkmayanlarda tek tek okunacak. Hem bizi hem belediyeyi hem de partili karalamanın bir anlamı yok. Kura herkese açık bir şekilde gerçekleştiriliyor. Kısmeti, nasibi olanlar seçilmiş oldu. Bu kişiler 6 ay süreyle memleketine hizmet edecektir" dedi.

30 Haz 2018 - 05:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.