Ceylanpınar Belediyesi'nden Kedilere Özel Barınak

Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına konulan kedi barınakları ile artık sokak kedileri huzurlu bir ortamda yaşayacak.

Video için play'e tıklayın

CeylanpınarBelediyesi ile Orman ve Su işleri Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve hayvan sever STK'ların ortak çalışmasıyla Ceylanpınar'ın farklı noktalarına kedibarınakları konuldu. Şanlıurfa Valiliği İl hayvan kurulu toplantısında alınan karar çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, belediye olarak hayvanların korunması amacıyla farklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda il hayvan kurulu toplantısına katıldıklarını aktaran Daşkıran alınan karalar çerçevesinde ilçenin farklı noktalarına kedi evleri koyduklarını ifade etti. Yine alınan kararlar doğrultusunda geçici hayvan rehabilitasyon merkezi açacaklarını kaydeden Daşkıran, "Kepezin arkasında hayvanların küpelenme ve kısırlaştırma çalışmaları için geçici hayvan barınağı oluşturacağız. Hayvanlarımızı koruma adına büyük şehirden beslenme odaklarıyla ilgili destek verileceği sözü verilmişti. Bugünde bu işin ilk adımı olarak kedi evlerimizi ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Her gün düzenle mamaları bırakılacak. Bakımları gerçekleştirilecek." dedi.

Hayvan aktivisti Ayhan Demir de, İl hayvan kurulu toplantısında alınan karar gereği şehrin farklı noktalarına kedi evleri konulduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Belediyemiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hayvanlarımıza rehabilite merkezi kuracağız. Hayvanları bundan sonra aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları noktaları bırakılacaklar. Orman su işlerinin bizlere tahsis ettiği çipli küpeler var. Bu hayvanların takibi açısından da iyi olacak. Hayvanların başına bir iş geldiğinde biz hayvanların yerlerini küpelerden tespit etmiş olacağız. Vatandaşlarımızdan da ricamız hayvanlarımıza sahip çıksınlar. Mutlu şehirler için mutlu hayvanlar olması gerekiyor."

02 Oca 2018 - 12:56 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.