Urfa’nın anlam yüklü anıtı…

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bulunan Atatürk Barajındaki ilginç anıt dikkat çekiyor.

VATANDAS
Haber albümü için resme tıklayın

BozovaAtatürk Barajına giden vatandaşların dikkatini çeken anıtın ne olduğu konusunda kimsenin net bir bilgisi bulunmuyor.

İşte o anıtın amacı ve neden yapıldığı hakkında kısa bir bilgi;

O anıtta yazan isimler yıllarca devam eden Atatürk Barajında hayatını kaybedenişçilere ait. Hayatını kaybeden işçilerin nasıl ve ne şekilde öldüğü, ölüm hikayelerini dinleyenlere bu kadarına da pes dedirtiyor…

İşte o ilginç ölüm hikayelerinden sadece bir tanesi;

Yemekhane çok uzak olduğu için yemek saatlerinde yemekhaneye yetişemeyen, yetişse de yemeğini düzgün yemeden tekrardan iş başına dönen işçiler yeni bir yöntem geliştirip yukarıdan yemekhaneye kayarak gidecekleri bir alan oluşturur. Altlarına aldıkları lastiklerle kumdan aşağı kayan işçiler yemeğe daha erken gider. Bu yöntem ile yemek yemeye giden bir işçi kayarken dengesini kaybeder ve kafasını taşa vurarak hayatını kaybeder.

İşte hayatını kaybeden o işçi ve onun gibi onlarcasının ismi bu anıtta yaşatılıyor…

27 May 2016 - 12:50 Şanliurfa/ Bozova- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.