Bozova'da Kabak ekimine başlandı

Şanlıurfa'nın Kara köprü ilçesine bağlı Küçük Ördek mahallesinde ekilen kabak GAP 'ın bereketli topraklarına ilk kez ekiliyor. GAP bölgesinin

Bölgede ekilen bazı ürünlerin artık çiftçiyi memnun etmediği için böyle ürün yetiştirmeye başvurduğunu belirten Çiftçi Mahmut Yazar; “kabak ilk kez olarak ekime başladım, bu üründen matematiksel olarak kazanç sağlayacağımı düşünerek 200 dönüm alana kabak ektim. Şanlıurfa'da kabak ekimi bir ilk ve çiftçilerimizin artık

GAP

topraklarında hemen hemen her türlü ürünün yetişeceğini gördük” dedi.

Bölgede bir ilk defa kabak ekildiğinin de altını çizen Yazar, “bahar ürünü olan kabak GAP çiftçisine yeni ürün. Büyük ölçüde bölgeye maddi katkı sağlayacak, kabak toprağı pek işgal etmiyor. Yaklaşık 45 günde yetişen bir üründür. Çiftçimiz için ek olarak bir kazanç kapısı olacaktır. Bu vesileyle hem çiftçimiz kazanıyor ve halkımız kazanıyor” diyerek çiftçilere çağrıda bulunup tavsiyede bulundu.

27 Eyl 2016 - 21:51 Şanliurfa/ Bozova- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.