Bakan Çelik: Böyle Uzaktan Füzeyle Değil, Bu Yönetimi Oradan Kaldırın

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü 59 Tomahawk füzesiyle vurmasıyla ilgili 'Samimiyseniz;

ŞanlıurfaBozova İlçesi'nde referandum çalışmasını sürdüren BakanFaruk Çelik, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanılmasına tepki gösteren Bakan Çelik, ABD'nin Suriye rejime ait hava üssünü 59 Tomahawk füzesiyle vurmasının yetersiz olduğunu savunarak, şöyle dedi:

"Utanmadan, sıkılmadan kimyasal silahı kullanma noktasına geldiler. Sözüm ona çağdaşlar, demokratlar, insan haklarından bahsedenler; diri diri Suriye'de İdlib'de insanları katlettiler. Bir başkaları çıkmış bugün füzeyle müdahale ediyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı 6 yıldır söylüyor; 'Bu bela Suriye'den temizlenmediği sürece, burada huzur yok' demişti. Tam 6 yıldır bunu söyledi, şimdi kimyasala gelince dünya insanlığının gözünden çok değerleri düştüğü için biraz değer kazanabilir miyim, füzeyle müdahale ediyor. Bu kimyasal kullananlar, yarın bu bölgede neler yapacaklarını kimse bilemez. Onun için samimiyseniz; böyle uzaktan füzeyle değil, bu yönetimi oradan kaldırın. Kimyasalın kullanıldığı mesafe bize 80 kilometrededir. Ne tür zarar oluyorsa bölgede sınır hattındaki illerimiz başta olmak üzere Türkiye bundan zarar görüyor."

ESAS AĞA BABALARI DIŞARIDA

Ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı dikkatli olunması isteyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle devam etti:

"Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı. Neden? Çünkü bizim birliğimizden korkuyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz çok şeyi başaracak, çok yanlışlıkları ortadan kaldıracaktır. Bu memlekette birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe emperyalist güçler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Çok ciddi hesapları var üzerimizde. 'Ah bir parçalasak bu Türkiye'yi de rahat yutulur lokma hale getirsek' diye hesap yapıyorlar. Bugüne kadar buna fırsat vermediniz, vermedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Piyonlar çok, bu piyonlar bölmeyi çarpmayla uğraşanlar içerideki piyonlar. Yani bu emperyalist güçlere alet olmuş olanlar. Esas ağa babaları kim? Esas ağa babaları dışarıda. Dünyanın kaymağını yiyenler, Ortadoğu'nun petrolünü sömürenler, bu sömürünün devam etmesi için fakir fukaranın hakkının, sofrasının kendi sofrasına akması için bu planları, projelerini uygulatacakları gençler buluyorlar. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de aynısını yapıyorlar."

Terör örgütünün Çözüm Süreci'nde silah bırakmak yerine, şehirlerin altını silah ve bombalarla doldurduğunu anlatan Bakan Çelik, "Gidin Güneydoğuda bazı ilçelerde devlet 15 katrilyon para harcıyor. Oradaki vatandaşlarımızı sağlıklı evlere taşımak için anlamadılar. Daha doğrusu onların bir iradesi yok. Keşke iradeleri olsa oturup konuşup anlaşırız. Ama talimat daha büyük yerden geliyor. Dağdan ibaret değildir, bu talimat. Kimler olduğunu gördünüz" diye konuştu.

07 Nis 2017 - 20:06 Şanliurfa/ Bozova- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.