Pınarbaşı yeni anayasayı anlattı

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylanacağı

Pınarbaşı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince

GAPTEM

Konferans salonunda düzenlenen referanduma yönelik bilgilendirme toplantısında, anayasa değişikliği paketinde yer alan 18 madde ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında detaylı bilgi verdi.
16 Nisan’ın Türkiye’de yaşayan her fert için önemli bir tarih olduğunun altını çizen Pınarbaşı, bugün tek lider, diktatörlük gibi bir sürü safsata ve yalan beyan ile milletin kafasının bilinçli olarak karıştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini engellemek isteyen güçlerin hayır için çalıştığını belirten Pınarbaşı, “Terörün bitmesini istiyor muyuz, O halde ‘evet’ diyeceğiz. FETÖ gibi örgütlerin bu ülkeye hükmetmemesini istiyorsak ‘evet’ diyeceğiz. Güçlü bir birey, güçlü bir devlet olmak istiyorsak ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

“Türkiye’nin gelişmesini istemiyorlar”

Tüm dünyanın gözü önünde terör örgütlerine ağır silahlar veren Batı ülkelerinin amacının iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Pınarbaşı, “amaç ne, Türkiye’nin gelişimini, büyümesini engellemek. Çünkü yönetimi, ekonomisi güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Eskiden silahını, mermisini dışarıdan alan Türkiye, şu an bırakın silahını helikopterini, topunu, makinalısını, ağır silahlarını kendi üretir hale geldi. Batı ülkeleri Türkiye’yi neye alıştırmıştı, Türkiye’ye ‘otur’ dediğinde oturacak, ‘kalk’ dediğinde kalkacak. ‘Şu kanunu çıkar’ dediği zaman çıkartacak. ‘Doları bu seviyede tutacaksın’ dediğinde itiraz etmeyecek. Yıllardır ‘siz yapmayın, biz size satarız’ dediler. Tüm ülkelerin, Hindistan’ın, Malezya’nın dahi yerli otomobili varken bize otomobil yaptırmadılar. Senin gelişimini engelleyen bir ülke, referandumda ‘evet’ demeni ister mi Almanya bakanlarımızı toplantı yapma izni vermiyor. Çünkü ‘evet’ çıkarsa Türkiye daha güçlü olacak” ifadelerini kullandı.

“Evetten başka yol yok”

“Eğer Almanya, Fransa, İngiltere, Amerika muhalefet ediyorsa, bilin ki o ‘evet’ hayırlı bir evettir” diyen Pınarbaşı, “senin düşmanın senin iyiliğini istemiyorsa ne yapacak. Senin gelişiminin önünü kesecek. İşte Batı ülkeleri bu yüzden istemiyor. Hayırları ‘evet’ yapacak ve bu ülkenin önünü açacağız. Partimiz, fikrimiz ne olursa olsun ‘evet’ demeliyiz. Başka yolu yok. Ben şuna inanıyorum, bu millet her zaman en iyi kararı vermesini bilir. Bu millet 15 Temmuz’da vatanı, bayrağı ve imanı için nasıl bir bütün olmuşsa, 16 Nisan’da da ‘evet’ için tek vücut olacaktır.”

18 maddeyi tek tek açıkladı

Referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketindeki 18 maddeyi tek tek açıklayan Faruk Pınarbaşı, “Birinci madde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını belirliyor. Bugüne kadar yargı bağımsız mıydı, hayır bağımsız değildi. Biliyorsunuz FETÖ denilen bir terör örgütü devletin tüm kurumlarına girmiş ve orada feodal bir iktidar oluşturmuştu. Bugün hepsi tek tek tespit edilerek temizleniyor. Biz bunun için diyoruz ki devletin hakimi veya savcısı bir örgütün, bir teşkilatın savcısı olamaz. Sadece bu milletin hakimi olur, bu milletin savcısı olur. Anayasa değişikliği ile o unsur ortadan kalkıyor” dedi.

550 olan milletvekili sayısının 600’e çıkarıldığını, seçme ve seçilme yaşının da 25’ten 18’e düşürüldüğünü ifade eden Pınarbaşı, “Nüfus artışı ile doğru orantılı olarak milletvekili sayısının fazlalaştırılması bu milletin daha fazla temsil hakkına kavuşması demektir. 18 yaşında bir genç kendisini yetiştirmişse neden milletvekili seçilmesin, neden belediye başkanı seçilmesin, muhalefet buna neden tepki gösteriyor anlam veremiyorum. Sonuçta seçilecek gençler, bu ülkenin gençleri” diye konuştu.

Yeni anayasa paketinde 4 yılda bir olan milletvekili genel seçimlerinin 5 yılda bir olarak düzenlendiğini anımsatan Pınarbaşı, “Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri için Meclis soruşturması daha kapsamlı hale getiriliyor” ifadelerini kullandı.
“Göz boyamanın anlamı yok.”

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı partilerle ilişkisini kesse de fiili durumun öyle olmadığına dikkat çeken Pınarbaşı, “insanların gözünü boyamanın bir anlamı yok. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle sınırlı. Ondan sonra seçilme hakkı ortadan kalkıyor. Yani toplamda 10 yıl. Ayrıca partilerin yanı sıra millet de istediği bir kişi.

10 Mar 2017 - 14:30 Şanliurfa/ Birecik- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.