Kangrene Dönüşen Trafik Sorununa Neşter

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak için kamulaştırdığı binaların yıkımına başladı.

Trafik yönünden ilçenin en sıkıntılı bölgesi olan Saha, Cumhuriyet ve Hoca Şerif mahallelerini birbirine bağlayan caddede, yol genişletme çalışmalarına start verildi. Bu kapsamda kamulaştırılan binalardan ilki,BirecikBelediyesi ekiplerince iş makineleri ile yıkıldı.

"Halkımıza verdiğimiz sözleri tutuyoruz"

Yıkımın gerçekleştirildiği alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı,Birecikhalkına seçimlerden önce verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini söyledi. Saha, Cumhuriyet ve Hoca Şerif mahallelerinin bağlantı yolu olan bu caddenin, trafik yönünden ilçenin en sıkıntılı bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Pınarbaşı, "Seçimlerden önce bir söz vermiştik. 'Kangrene dönüşen bu yolu açacağız, trafiği rahatlatacağız' demiştik. Belediye imkanları kısıtlı olmasına rağmen kamulaştırma işlemlerine başladık ve ilk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bugün, seçim öncesi verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yolun genişlemesiyle bölgede trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını belirten Pınarbaşı, "Bu yıkımların devamı gelecek. Yoldan arta kalan bölümde ise halkın faydalanabileceği bir park alanı oluşturulacak" şeklinde konuştu.

Her mahalleye semt sahası

Her mahalleye bir semt sahası kazandırmak için de çalışma başlattıklarının altını çizen Pınarbaşı, "Bu da özellikle gençlerimiz için önemli bir proje. Her mahalleye kazandırılacak semt sahaları, gençlerimizin kötü alışkanlıklardanuzakdurmalarını sağlayacak" diye konuştu.

06 Mar 2017 - 12:23 Şanliurfa/ Birecik- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.