Birecik'teki sorunları dinledik

Birecik'te yaşanan sıkıntıları bir de vatandaşlardan dinledik

Bu hafta da siz değerli okuyucularımız için Urfanatik muhabirleri olarak Birecik ilçesinin sorunlarını ele aldık.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Birecik'te yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı yetkililere sitemde bulundu. İçme suyunun tek arıtmadan geçtiği Birecik'te aileler çocuklarının hastalanmasından dolayı endişeli durumda. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar bu suyun tek arıtmadan geçerek evlerine geldiğini, içme suyunun sağlıklı olmadığını ve yeteri kadar hizmet görmediklerini belirtti. Suların temizliğinin ve klorlanmasının bazen yapıldığını ve bunun da yetersiz olduğunu ifade etti.

ELEKTRİK SORUNU

Elektrik alanında da sıkıntı yaşayan Birecik'teki vatandaşlar bu konuda da tepkilerini dile getirdi. Gün içerisinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerini ele alan vatandaşlar bu sıkıntılardan dolayı çocuklarının akşamları korktuğunu ve bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtti. Yetkililere seslenen vatandaşlar elektrik altyapısı ile ilgili sorunların düzeltilmesi gerektiğini ve trafolarda yaşanan patlamalardan dolayı trafoların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ALTYAPI SORUNU

Altyapıda da sıkıntılar içinde yaşayan vatandaşlar, kanalizasyon ve su hatlarındaki yaşanan sıkıntıları da dile getirdi. Bu konudaki düşüncelerini de ifade eden vatandaşlar su ve kanalizasyon hatlarının güçlendirilmesi konusunda Birecik Belediyesine talepte bulundu.

Vatandaşlar, '' Kanalizasyon yapıları çok kötü. Sonbaharda ve sağanak yağışlı havalarda iş yerlerimizi su basıyor. Belediyemize buradan sesleniyorum. Bu kanalizasyonlar bir an önce yapılsın. İş yerlerinde bulunan eşyalarımız küfleniyor'' dedi.

İŞSİZLİK SORUNU

Çoğunlukla işsizliğin görüldüğü Birecik ilçesinde bir çok çalışmak için Gaziantep’in Nizip ilçesine giderek fabrikalarda çalıştıklarını söyledi.

Kışın çok soğuk olan Birecik'te sabahın erken saatlerinde minibüsle işe giden vatandaşlar kışın ellerinde çatlaklar meydana geldiğini, işsizliğin fazla olduğunu ve ekmek parası için bunlara katlandığını ifade etti. Yaz mevsiminde pek zorluk yaşamayan vatandaşlar yazın tarlalarda çalışıyor. Fakat kışın yaklaşmasıyla beraber Nizip'te bulunan sanayilerde cüzi bir aylıkla işçilik yapıyor.

Her gün Nizip’e gidip geldiklerini söyleyen Vatandaşlar,'' Gençlerimiz, zor şartlar altında çalışıyor. Birecik'te işsizlik var. Çocuklarımız, eşlerimiz Nizip'te bulunan sanayilerde çalışıyor. Kışın çok soğuk havalarda, çok zor şartlarda ulaşım yaşıyoruz. Çocuklarımız akşamları geç vakitlerde dönüyor. Bu işsizlik için yetkililerden yardım istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

13 Haz 2016 - 13:21 Şanliurfa/ Birecik- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.