105 yaşındaki Meryem Nine, Uzun Yaşamının Sırrını Anlattı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Meryem Ermiş kendisini ziyaret edip elini öpen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'na

Kurtuluş Mahallesinde yaşayan Ermiş ailesinin evine konuk olan Pınarbaşı, aile fertleriyle birlikte iftar yaptı. Dualar eşliğinde açılan orucun ardından aile üyeleriyle uzun uzun sohbet eden Başkan Pınarbaşı, ev sahibi Hıdır Ermiş’in 9 çocuk, 55 torun sahibi annesi Meryem Ermiş ile de yakından ilgilendi.

En çok yumurtalı mantar tüketiyor
Gözleri çok az gören, duyma güçlüğü çeken Meryem Ermiş, ilerleyen yaşına rağmen birçok ihtiyacını kendi başına karşılayabildiğini söyledi. Torun sahibi olan çocukları için meraklanan, onları görmeyince kaygılanan Ermiş, uzun yaşamının sırrı sorulduğunda, en çok mantarı sevdiğini ifade etti. Ermiş, bir asrı aşan yaşamı boyunca mantarı sofrasından hiç eksik etmediğini, sabah-akşam yumurta ile kavrulmuş mantar yediğini dile getirdi.

“Yaşlılar, geçmiş ile gelecek arasında köprü”
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında köprü olduğunu belirterek, “Yaşlılarımızın deneyimlerinden faydalanmak, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek herkesin öncelikli görevi. Bizler de Meryem Nineden sağlıklı bir ömür için nasihatler aldık. Kendisine, ömrünün geri kalanında çocukları ve torunlarıyla birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

15 Haz 2017 - 16:28 Şanliurfa/ Birecik- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.