Bingöl’de bin 362 kişi istihdam edildi

Bingöl İşkur İl Başkanı Güler 2019 Yılı İçinde Toplam Bin 362 Kişinin İstihdam Edildiğini Bildirdi.

BİNGÖL (İHA) – Bingö’de 2019 yılı içinde İŞKUR tarafından toplam bin 362 kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 3’üncü olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Onur Yeniay, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler yapılan çalışmalarının rakamsal verileri ile sonuçları ve gerçekleşmeleri hakkında bilgi verdi.

İl müdürlüğü olarak toplam bin 362 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler , “Çeşitli mesleklerde 615 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 138 program düzenlenerek 382 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. Bin 6 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmış olup 10 milyon 696 bin 669 TL ödeme yapılmıştır. 12 bin 658 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 694 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. İşverenlere, öğrencilere ve işsizlere yönelik olarak toplam 57 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. Toplum Yararına Programlar kapsamında 78 program düzenlenmiş olup 2581 kişi istihdam edilmiştir. Sosyal Çalışma Programları kapsamında 8 program düzenlenmiş olup 105 üniversite öğrencisi istihdam edilmiştir” diye konuştu.

#

24 Tem 2019 - 18:03 Bingöl- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.