Yüksek gelen elektrik faturasına tedbir kararı

Bakırköy 4. Tüketici Mahkemesi 27 liralık kullanım bedeline karşılık değişik giderler altında istenen 547 lira elektrik faturasının ödenmemesi için

reha
Haber albümü için resme tıklayın

Boğaziçi Elektrik A.Ş.'nin, 547 lira elektrik faturası yolladığı tüketici, mahkemeye başvurarak, bu faturanın ödenmemesi durumunda elektriğinin kesilmemesi için tedbir talebinde bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, ihtiyati tedbir kararı verdi. Tedbir; fatura ödenmez ise yargılama sonuna kadar elektriğin kesilmemesi, şayet enerji kesintisi varsa bir an önce açılmasını içeriyor. İstanbul'un Avrupa yakası elektrik dağıtımını işini yapan CLK Boğaziçi Elektrik Parakende Satış Anonim Şirketi, Bahçelievler'de polis memuru Mehmet Doğdu'nun kirada oturduğu daire için 17 Ekim 2016 son ödeme tarihli 547 lira 80 kuruşluk fatura yolladı. Faturada, enerji bedeli 27 lira 33 kuruş, aktif kalemi 297 lira 32 kuruş, dağıtım bedeli 113 lira 63 kuruş, enerji fonu 3 lira 25 kuruş, TRT payı 6 lira 49 kuruş ve BTV tutarı da 16 lira 23 kuruş olarak görünüyor.

Eylül faturası 34 lira gelen Mehmet Doğdu, 27 lira enerji bedeli olan son faturasına dağıtım bedeli ve diğer adlar altında 547 lira tahakkuk ettirilmesi üzerine avukatı aracılığı ile tüketici mahkemesine başvurdu.

ELEKTRİĞİNİN KESİLMEMESİ İÇİN TEDBİR TALEBİNDE BULUNDU


Bakırköy 4. Tüketici Mahkemesi'ne bavşuran Avukat Ümüt Mike, müvekkili Mehmet Doğdu adına ihtiyati tedbir talepli menfi tespit davası açtı. Dilekçesinde, CLK Elektrik ile olan abonelik sözleşmesinin müvekkilinin ev sahibi Mehmet Demir adına olduğunu, faturanın da bu nedenle Mehmet Demir adına geldiğini hatırlattıktan Avukat Mike, müvekkilinin enerji bedeli olarak görünen 27 lira 33 kuruşluk tutara itirazı olmadığını belirterek, kalan tutara itirazı olduğunu belirtti. Avukat Mike, faturanın hatalı ve yanlış olabileceğini düşünerek elektrik idaresi ile görüştüklerini, ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

547 LİRALIK BORÇLARININ OLMADIĞININ TESPİTİNİ DE İSTEDİ


Müvekkili Mehmet Doğdu'nun ödemesi gereken tutarın yeniden hesaplanması gerektiğini kaydeden Avukat Mike, elektrik idaresinin yaygın uygulamasının faturanın ödenmemesi durumunda hemen elektriğin kesilmesi olduğunu hatırlatarak, idare ile aralarındaki ihtilaf çözülene kadar müvekkilinin elektriğinin kesilmemesi yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmesini istedi. Avukat Mike ayrıca müvekkilinin faturada tahakkuk ettirilen 547 lira 80 kuruşluk borcunun da olmadığının tespitine de karar verilmesini istedi.

4 BİN LİRALIK DA TAZMİNAT DAVASI AÇILDI


Avukat Mike, bir sonraki gün aynı dosyaya sunduğu yeni dilekçe ile CLK Elektrik'ten 4 bin lira manevi tazminat talebinde de bulundu.

TEDBİR TALEBİ KABUL EDİLDİ


Bakırköy 4.Tüketici Mahkemesi Hakimi Aslı Tanrıverdi, 14 Ekim 2016 tarihli kararı ile son ödeme günü 17 Ekim 2016 olan 547 lira 80 kuruşluk faturanın ödenmemesi durumunda davacının elektriğinin kesilmemesine, kesilmiş ise tekrar bağlanması için ihtiyati tedbir kararı verdi.

AVUKAT: TÜRK HUKUK TARİHİNDE İLK KEZ…


Mehmet Doğdu'nun Avukatı Ümüt Mike, karar üzerine yaptığı açıklamada, faturanın tahakkuk ettirildiği dönemde müvekkilinin evde dahi olmadığını belirterek şunları söyledi: “Ailesi memlekette. Bir önceki fatura 34 lira. Bahsettiğimiz fatura 27 lira ama 547 lira tahakkuk ettiriliyor. Aktif kullanım bedeli, dağıtım bedeli adı altında 547 liraya tamamlanmış. Bu fatura tahakkuk ettirildikten sonra hiç vakit kaybetmeden Tüketici Mahkemesi'ne tedbir talepli olarak başvurduk. Tedbiren durdurma kararı talebinde bulunduk. Ve belki de Türk hukuk tarihinde ilk kez henüz fatura tarihi, vadesi gelmeden mahkeme tedbir kararı verdi, son ödeme tarihinden önce, ödeme tarihi gelmeden mahkeme talebimizi haklı görererek tedbir kararı verdi."

“Tedbir; ödenmez ise yargılama sonuna kadar elektriğin kesilmemesi, şayet enerji kesintisi varsa bir an önce açılmasını içeriyor."

Mike, "CLK Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin genel uygulaması; önce faturayı ödettiriyor sonra da dava açmasını söylüyor. Biz ise son ödeme tarihi gelmeden tedbir talepli davamızı açtık, mahkeme haklılığımızı tespit edip tedbir kararı verdi. CLK Elektrik bu tür uygulamalarıyla insan sağlığıyla da oynuyor. Müvvekkil şeker hastası, kalp hastası ve tansiyon hastası. Faturayı görünce hem eşiyle tartışıyor hem de hastalık sebebiyle fenalaşıyor. Zaten bizim de acil olarak mahkemeye başvurmamızın sebebi budur" dedi.

Kaynak: Hürriyet.com

19 Eki 2016 - 14:53 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.