Youtube Reklamlarını 250 Şirket İptal Etti

Saldırgan video paylaşımlarının yanında gösterileceği endişesi ile 250'den fazla şirket Youtube'daki reklamlarını durdurdu. Boykotun maliyetinin

Google’ın başı sahte haberlerden sonra bu kez de nefret söylemi ve terörizm içeren saldırgan video paylaşımlarıyla dertte. Reklamlarının istenmeyen içeriklerin yanında gösterileceği, bunun da marka değerini zedeleyeceği endişesi nedeniyle İngiltere’den sonra ABD’li şirketler deGoogleplatformlarından ilanlarını çekmeye başladı.

250 ŞİRKET İPTAL ETTİ


Sadece İngiltere’de Google’ın video servisi Youtube’daki reklamlarını iptal eden şirketlerin sayısı 250’yi aştı. Aralarında AT&T, Verizon, Volkswagen, PepsiCo, Wal-Mart ve Starbucks’ın da yer aldığı pek çok şirket Youtube’daki reklamlarını durdurdu.

Analistler giderek büyüyen boykotun Google’a 750 milyon dolara mal olacağını hesaplıyor. Nomura’nın tahminlerine göre büyük markaların reklamlarını çekmesi bu yıl 10.2 milyar dolar ciro elde etmeyi hedefleyen Youtube’un gelirlerinde yüzde 7.5’lik erimeye sebep olabilir.

Her dakika 400 saatlik içerik yüklenen Youtube’daki sorunun video filtreleme sisteminden kaynaklandığı açıklanmış ve Google bunu en kısa sürede çözeceğini duyurmuştu. Ancak aradan geçen bir haftada pek fazla mesafe alınamaması reklamverenlerin sabrını taşırdı. Reklam verenlerin belirli siteleri ve kanalları tüm kampanyalarından hariç tutabilmesini sağlayan değişiklik şirketleri ikna edemedi.

İNGİLTERE’DE PATLAK VERDİ


Google’a reklam boykotu 16 Mart’ta İngiltere’de başlamıştı. Times Gazetesi yüzlerce şirketin, üniversitelerin, yardım derneklerinin dijital reklamlarının nefret ve terörizm içeren videoların yanında yer aldığına dikkat çekmişti.

Google, kullanıcıların içerik yüklediği ortamlara markaların verdiği reklamların yapay zekâ algoritmaları ile otomatik olarak atanmasından kaynaklandığını belirtmiş ve özür dilemişti.

Times Gazetesi’ne göre Youtube’daki dijital reklamlara bin görüntüleme için 7.6 dolar ücret ödeniyor.

TV’LERDEN KAPTIĞI PAYI GERİ VEREBİLİR


Araştırma şirketi eMarketer, bu yıl Google’ın reklam gelirlerinin 72.7 milyar dolara, Facebook’un reklam gelirlerinin ise 33.8 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu iki şirketin küresel dijital reklam harcamalarından aldığı pay yüzde 46.4 seviyesinde bulunuyor. Google filtreleme sorununu kısa sürede çözemezse, televizyonlardan kaptığı reklam geliri pastasının bir kısmını geri vermek zorunda kalabilir.

28 Mar 2017 - 11:33 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.