WhatsApp, Twitter ve Facebook Kullananlara Kötü Haber

ABD'nin bilgi depolama cihazları ile dünya üzerinde kullanılan tüm iletişim kanallarını takip edeceği; WhatsApp Twitter ve Facebook verilerini kaydedeceği

Amerika’da ortaya atılan bir iddia tüm dünyanın merak konusu olurken, tartışmaları da beraberinde getirdi. Henüz teyit edilemeyen iddiaya göre Amerika Birleşik Devleti, bugünden itibaren tüm dünyada yeni iletişim kurallarını yürürlüğe sokacak.

Milliyet'ten Ahmet Hamdi Atay'ın haberine göre; Yeni uygulama sayesinde WhatsApp, Twitter, Facebook ve diğer iletişim kanalları ile bu kanallar üzerinden yapılacak tüm konuşmalar

ABD

tarafından kaydedilecek. Amerikan hükümetinin bu kapsamda tüm Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkeleri hükümetleri ile bir anlaşmaya vardığı, ABD’deki bilgi depolama cihazları ile dünya üzerinde yapılacak tüm telefon görüşmeleri ve WhatsApp üzerinden mesaj ve aramaların kaydedileceği, Twitter’ın da denetleneceği öne sürüldü.

Ayrıca bugünden itibaren ABD tarafından Facebook verilerinin kontrol edileceği, özel uygulamalar ile tüm medya ve sosyal forumların izleneceği de iddialar arasında. Söz konusu uygulamanın terörle mücadele kapsamında yürürlüğe gireceği iddiası gündeme getirilirken, kişisel verilerin kayıt altına alınmasının ise tartışmalara yol açtığı belirtildi.

Konuyla ilgili Milliyet’e açıklama yapan Havelsan Genel Müdürü ve Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Ahmet Hamdi Atay, söz konusu iddiaların henüz teyit edilmediğini belirterek şunları kaydetti: “Bu duyum Amerika’daki bir vatandaşımız tarafından bize de iletildi. Ancak henüz iddiaları teyit edebilmiş değiliz. Söz konusu yeni iletişim planı Amerika tarafından uygulanırsa, diğer tüm ülkelerdeki sosyal medya ve özel mesajlaşmalar kayıt altında tutulacak. Halihazırda herkesin bildiği sosyal medya uygulamaları ve WhatsApp yazışmaları ABD’da bulunan server’lar tarafından kaydediliyor. ABD’liler teorik olarak zaten bu teknik alt yapıya sahipler. Ancak insanların gizli ve özel yazışmalarının takip edilerek ifşa edilmesi konusunda yorum yapmak erken olur. ABD’lilerin ellerinde geçmişe ait yazışma veya mesajların dökümü bulunuyor. Ülkeler, kendi güvenlik duvarları ve milli yazımlarını üretmedikleri sürece bu gibi durumlarla karşılaşacaklardır. Milli yazılım ve mesaj sistemleri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzde yüz milli server’lar ve milli bilişim sistemlerini üretmeyi amaçlıyoruz. Şu an Facebook, Twitter, WhatsApp gibi uygulamaların bilgi depoları ABD’de olduğundan bu mecralardaki yazışma ve konuşmaları kayıt altına alabiliyorlar.”

MYNET

12 Nis 2018 - 07:49 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.