WhatsApp Çöktümü, Neden Açılmıyor

WhatsApp'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Tüm dünyadan sorunla ilgili tweet atılıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması olanWhatsApp'a dünya genelinde bir süredir erişim sağlanamıyor. Dünya genelinde, birçokTwitterkullanıcısı yaşadıkları bağlantı problemini Twitter'den dile getiriyor.

Sorunun kaynağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

WhatsApp, dünya genelinde 1 milyarı aşkın üyesiyle en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması konumunda. Özellikle Facebook'un satın almasıyla birçok özelliğe kavuşan WhatsApp, günümüzde insanların yazılı, sesli ve görüntülü iletişimine öncülük eden uygulamalar arasında.

WhatsApp'ın çökmesinin ardından konuştuğu kişiyle iletişim kuramayan kullanıcılar ise durumdan oldukça rahatsız oldu ve Twitter'dan konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Son olarak yakın tarihte Snapchat'te ve Instagram'da yer alan "Hikayeler" özelliğini "Durum" olarak kendi sistemine entegre eden WhatsApp, bu özelliğiyle de birçok kullanıcıyı memnun etmeyi başarmıştı.

Günümüzde iOS, Android ve Windows cihazlarda kullanıcılara sunulan WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya devi Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştı.

BTK BAŞKANI ÖMER FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır. Whatsapp kesintisi ile ilgili global harita görülmekte. İletişimde yerli ve milli teknolojilerin kullanılması çok ama çok önemli..." ifadelerini kullandı.

Son 24 saatteki arıza grafiğine göre WhatsApp'taki sorun 23:00'ten itibaren başladı;

Aynı zamanda Türkiye genelinde arıza grafiğine bakıldığında, en çok arıza raporunun İstanbul'dan çıktığı görülüyor;

Avrupa'daki WhatsApp durumu ise şu şekilde;

04 May 2017 - 01:22 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.