Urfa DEDAŞ'tan o eylemlere cevap!

Dicle Elektrik Dağıtım'ın sorumluluk bölgesindeki kayıt dışı kullanıma artık enerji yetmez oldu.

. Şanlıurfa’da ‘Karanlıktayız’ diye yol kesen 260 haneli Uğurlu mahallesine, 1.500 haneye yetecek kadar elektrik verilmesine rağmen, aşırı tüketim yüzünden trafoların yetersiz kalarak patladığı belirlendi.


KAÇAK

TARAMASINA İZİN VERMEDİLER

Yol kesme eyleminin yaşandığı Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı 260 haneli Uğurlu mahallesine Dicle Elektrik Dağıtım tarafından kurulan her biri 400 kVA gücünde 4 adet trafo ile toplam 1.600 kVA elektrik enerjisi verildiği belirlendi. Normal şartlar altında kaçak kullanmayan 1.500 haneye yetecek elektrik verilmesine rağmen kayıt dışı bedelsiz kullanım yüzünden aşırı düzeyde israf edildiği için bu enerjinin mahalleye yetmediği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, yüzde 90’a ulaşan kayıt dışı tüketimin etkisi ile mahalleye enerji sağlayan 4 trafodan biri geçtiğimiz hafta sonu patladı. Trafoyu onarmak için mahalleye Dicle Elektrik Dağıtım, bakım onarım ekibi ile birlikte, aşırı tüketimin tespiti için kaçak elektrik taraması yapacak ekiplerini de gönderdi. Ancak mahalleli ekipleri içeri sokmadı. Kaçak taraması yapamayan, dolayısıyla yanan trafo onarılamadığından mahalleye elektrik veremeyen Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, çalışma yapabilmek için bekleyişlerini sürdürüyor.
Bu durumu provoke eden bazı kesimlerin ise halkı kışkırtarak yol kesme eylemi yaptığı bildirildi. Lastik yakılarak kesilen Akçakale yolu jandarmanın müdahalesi ile açıldı.

YILLARDIR ÖDENMEYEN FATURALAR VAR


Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, mahallede kayıt dışı kullanımın yüzde 90’lara dayandığını, elektriğe bedel ödenmemesi nedeniyle tüketimde aşırı bir israfın söz konusu olduğunu belirttiler. Ekiplerinin kaçak taraması yapmak için gittiği mahalleye sokulmadığını da kaydeden yetkililer, tüketimi kayıt altına alamadan buraya sağlıklı elektrik vermelerinin mümkün olamayacağına dikkat çektiler. Ekiplerin güvenlik güçlerinin yardımı ile yakın zamanda taramalar yapacaklarını belirttiler.
Bu arada Uğurlu mahallesindeki müşterilerden birçoğunun birikmiş toplam 1.000.000 lira dolayında elektrik borcu bulunduğu, bazı müşterilerin yaklaşık 7 yıldır elektrik parası ödemediği, borçtan dolayı elektriği kesilenlerin ise yasal olmayan biçimde enerjisini yeniden kendilerinin bağladığı ortaya çıktı.

30 Kas 2016 - 14:46 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.