Twitter Lite Kullanıma Sunuldu

Başta bağlantı hızı sorunu yaşayan ülkeler olmak üzere tüm dünyada kullanıma sunulan Twitter Lite ile % 70 veri tasarrufu mümkün.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde mobil kullanıcıların kâbusu olan internet kotasına Twitterçözüm getirdi.Twitter Liteismiyle duyurulan yeni versiyon çok daha hızlı, güvenli ve kota dostu.

Java tabanlı çalışan ve boyutu 1 megabaytın altında olan Twitter Lite, bilhassa güvenli bağlantı sorunu yaşanan çevrelerde etkili olabilir. Düşük dosya boyutunun yanı sıra özel bir veri tasarrufu modu da bulunan yeni versiyonda görseller blurlanıyor ve videolar üzerine dokunmadan oynamıyor.

Hâlâ

3G

teknolojisini kullanan insanların etkileşim hızını 5 saniyenin altına düşürmeyi hedefleyen Twitter, veriden% 70 tasarrufa gitmeyi ve platformu da% 30 daha hızlıkullandırmayı amaçlıyor. Üstelik bunu kendi zaman akışınızı koruyarak ve direkt mesajlar, trendler, profiller, bildirimler, resim/video yükleme dahil standart sürümdeki tüm ana özellikleri içererek sağlıyor.

Yeni sürümdeki tek handikapın dokunmadaki tepkime süresinin Android ve iOS marketteki asıl uygulamaya göre biraz daha yavaş olması gösterilebilir.

Twitter Lite sürümündeki ekstra tasarruf moduna geçmek için profil resminize tıklayıp "data saver" yani "veri tasarrufu" seçeneğini aktif hâle getirmeniz gerekiyor. Böylelikle görüntü blurlanmış olacak ve videolarla birlikte görmek için ekrana dokunmak gerekecek.

Özellikle Asya, Latin Amerika ve Afrika ülkelerindeki Twitter kullanıcılarını rahatlatması beklenen uygulama tüm dünyada geçerli olacak.42 dildehizmet verecek Twitter Lite, offline yani çevrimdışı modu da destekliyor.

08 Nis 2017 - 19:01 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.