Turkcell'de Yaklaşık 2 Saatlik Kesinti!

Turkcell kullanan kullanıcılar mobilden internet erişimi sağlayamazken bazı kullanıcılar arama yaparken de sorun yaşadı. Turkcell konuyla ilgili açıklamasının

Cep telefonlarında Turkcell hattı kullananların, akşam saatlerinde internet erişimi sağlayamadığı öğrenildi. Turkcell kullanıcıları sosyal medya üzerinden"Turkcell'de sorun mu var?", "Turkcell'de internet neden yok?" ve "Turkcell internet ne zaman düzelecek?"sorularını sordu.

Kullanıcılar yaklaşık 2 saat boyunca 3G/4G mobil internet erişimini sağlayamadı. Aynı zamanda bazı kullanıcılar yalnızca internet bağlantısında değil, arama yapma konusunda da sorun yaşadığınıbildirdi.

Yaklaşık 2 saatlik kesintinin ardından sorunun düzelmeye başladığı öğrenildi.

TURKCELL: "GEÇİCİ SES VE DATA TRAFİĞİ SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜR"

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Turkcell, sorunun çözüldüğünü bildirdi ve tüm müşterilerinden özür diledi. Turkcell, yaptığı açıklamada "Şebekemizde meydana gelen geçici ses ve data trafiği sorunu çözülmüştür. Yaşanan teknik aksaklık için tüm müşterilerimizden özür dileriz." ifadelerini kullandı.

TURKCELL'DEN BAĞLANTI SORUNUYLA İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA

Turkcell, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan bağlantı sorunuyla ilgili "Şebekemizde meydana gelen sistemsel bir sorun nedeniyle Türkiye’nin bazı bölgelerinde ses ve data trafiğinde kesintiler yaşanmaktadır. Teknik ekiplerimiz sorunu hızla çözerek ses ve data trafiğini normal seyrine döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

BTK'DAN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bir mobil operatörün şebekesindeki sistemsel sorun nedeniyle bazı bölgelerde ses ve data trafiğinde kesintiler yaşandığını, trafiğin normal seyrine dönmesi için çalışmaların sürdürdüğünü bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından, internette yaşanan bağlantı sorununa ilişkin paylaşımda bulundu.

Bir mobil operatörün şebekesindeki sistemsel sorun nedeniyle bazı bölgelerde ses ve data trafiğinde kesintiler yaşandığını belirten Sayan, "Teknik ekipler koordine şekilde sorunu hızla çözerek, ses ve data trafiğinin normal seyrine dönmesi için çalışmalarını sürdürmektedir." bilgisini verdi.

05 May 2017 - 08:53 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.