Teknoloji Gözlerimizi Ne Kadar Etkiliyor

Teknolojinin gelişmesi ile beraber daha hızlı internet kullanımı arttı bu internet kullanımı ile beraber ihtiyaçlarımızı artık web üzerinden karşılıyoruz.

Urfanatik Gazetesi olarak araştırmalarımız sonucunda ulaştığımız önemli bilgiler, sağlığımızın ne kadar basit bir şekilde iyi yada kötü olacağını gözler önüne serdi.

Gözlerimiz Teknolojiden Neler Alıyor

Sürekli internetten film izleyen kişiler bu konuya aşinadır. Ekran optimizasyonu internet hızınıza göre değişiklik gösterebilir tabi bu durum sadece film izlerken yaşanmaz, web üzerinden oyun oynarkende aynı durumla karşılaşabilirsiniz. Siz farkında olmadan ekran kalitesi iyileşip kötüleşebiliyor. Mevcut internet bağlantı hızına göre 360, 480, 720, 1080 ve hatta şanslı bir kullanıcıysanız 4K olarak film izleyebiliyorsunuz. 480-P olan ekran kalitesi internet bağlantınızın kötüleşmesi ile 360-P’ye düşebilir ve gözleriniz bu durumdan siz farkında olmadan da etkilenebilir.

Bunun Önüne Nasıl Geçerim?

Öncelikle yapay olarak bir müdahalede bulunmamanız gerekiyor, doktor kontrolünde ultra viole bir gözlük alabilir yine gittiğiniz doktorun tavsiyelerini dikkate alabilirsiniz. Eskiden masaüstü bilgisayarlarda ekran koruyucu bulunurdu ve bazı renkleri vermezdi bu çok eskide kalsada teknolojinin gelişmesi ile beraber bu uygulamalara yakın çözümler sağlanabiliyor. Gözlerimize dikkat etmeli ve dijital dünyada sağlığımızı korumalıyız.

Aynı Durum Mobil Cihazlar İçinde Geçerli

Mobil cihazınızın ekran parlaklığı ne çok yüksek olmalı nede çok düşük olmalı, otomatik olarak optimizasyon yaparsanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Pikseli düşük görseller ve oyunlardan kaçınmalı ve yine mobil cihaz üzerinden daha az video izlemelisiniz. Eskiden aile büyüklerimiz televizyona yakın oturmayın derlerdi, oturmak kör etmese de zararı oluyordu bu uygulamayı şuan kullandığımız mobil cihazlarda uygulayabiliriz. Ekrana ne çok yakın nede çok uzak olacak şekilde kullanım sağlarsak eğer sağlığımız için daha iyi olacaktır.

13 Haz 2017 - 12:28 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.