samsung - İphone - apple - Pasaport kaydı nasıl yapılır?

Bildiğiniz gibi yurtdışından getirilen telefonları kullanabilmek için pasaport kaydı yapılması gerekiyor. Aksi takdirde getirdiğiniz telefon 2 hafta

Bildiğiniz gibi, yurtdışından getirilen telefonları kullanabilmek için pasaport kaydı yapılması gerekiyor. Aksi takdirde getirdiğiniz telefon 2 hafta içersinde kullanıma kapanıyor. Bu yazımızda sizlere yeni yasaya göre pasaport kaydı işleminin nasıl gerçekleştirileceğini anlatacağız.

Yeni düzenlemeye göre pasaport kaydı yaptırmak için ilk olarak vergi dairesine gitmeniz gerekiyor. Vergi dairesine giderken yanınızda bulunması gerekenler:

PasaportTelefonun IMEI numarası (Nasıl öğrenebilirim?)100 TL

Vergi dairesindeki işlemler için pasaport sahibinin yanınızda bulunmasınagerek yoktur.Buradaki kayıt işlemleri sona erdiğinde size bir fiş veriyorlar. Bu fişin üzerinde kayıt yaptırdığınız cihazın IMEI numarası ve ödemiş olduğunuz harç miktarı yazıyor.

Vergi dairesindeki kayıt işlemini hallettikten sonra Turkcell, Avea ya da Vodafone iletişim merkezlerine gitmeniz gerekiyor. İletişim merkezlerinde yanınızda bulunması gerekenler:

PasaportVergi dairesinde size verilen fişPasaport sahibi25 TL

İletişim merkezlerinde pasaport sahibinin imzası gerektiği için, pasaport sahibi olmadan kayıt yaptırmanızmümkün değildir.

25 TL olarak belirttiğimiz ücret bayiden bayiye değişebilir. Ben kayıt ettirirken 25 TL ödemiştim, ancak daha düşük ya da yüksek ödeyenler kişiler de var.

İletişim merkezindeki işlemler tamamlandıktan sonra telefonunuz 1-2 gün içersinde kullanıma açılacaktır.

Tüm işlemleri gerçekleştirdim, kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim?

Telefonunuzun IMEI numarasınısorgulayarakkayıt işleminin ne durumda olduğunu takip edebilirsiniz.

IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır.

Yukarıdaki gibi biraçıklama ile karşılaşıyorsanız herhangi bir sorun yok demektir. Telefonunuz 1-2 gün içersinde kullanıma açılacaktır.

100 TL harcı ödemeden kayıt yaptıramaz mıyım?

100 TL harç ödemeden yaptırılan kayıtlar, belgeler BTK’ya ulaşınca kapanır ve ödemeniz gereken ücret 150 TL olur.

Eklentiler :100 tl harç,100 tl harç ödemezsem ne olur,imei öğrenme,imei sorgulama,pasaport kaydı,pasaport kaydı nasıl yaptırılır,yeni düzenlemeye göre pasaport kaydı,yeni yasaya göre pasaport kaydı,yurtdışından getirilen cihazlara pasaport kaydı nasıl yapılır,yurtdışından getirilen telefonlara pasaport kaydı

#

13 May 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.