PS 3 tarih oluyor

2006 yılında Sony tarafından geliştirilen oyun konsolu PlayStation 3 şirketin Japonca sitesinden açıklamayla miadını doldurdu.

2006 Kasım ayında piyasaya sürüldükten sonra 7. jenerasyon oyun konsolları arasında önemli bir yeri bulunanSony'ye aitPlayStation 3için kötü haber geldi.

Satışa çıkarıldıktan sonra 100 milyona yakın oyunseverle buluşan ürünün Japonca web sitesinde ürünün yakında mağaza teslimatlarının yapılmayacağı belirtildi.

"Teslimatların yakında sona erdirilmesi planlanmaktadır."Sony PlayStation

Satışa çıktığı ilk yıllarda hantal tasarımıyla rakibiMicrosoft'un amiral gemisiXbox 360tarafından işlevsellik ve kontrol açıdan geride gösterilen ve bir anlamda gölgede kalan PS3, görsellik ve performans açısından da sorunlar yaşatmıştı.

Brezilya ve Yeni Zelanda'da kalkmıştı

Yine de PlayStation düşkünleri konsola olan ilgisini yitirmemiş ve 2012 yılında çıkarılansüper incemodelle yeniden atağa kalkmış, The LAst of Us gibi oyunlarla popülerliğini yeniden kazanmıştı.

Öte yandan Sony tarafından alınan bu kararın Japonya ile mi sınırlı olacağı yoksa tüm dünyada mı geçerli olacağı henüz netlik kazanmadı. Zira Sony ürün gamlarında bölgesel anlamda farklılaşan politikalar izleyebiliyor. Örneğin, PlayStation 3 üretimi Brezilya için 2010 ve Yeni Zelanda için 2015 Eylül ayından itibaren rafa kalkmıştı.

18 Mar 2017 - 12:27 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.