Play Store, Facebook ile Kavgalı

Facebook'un kararı Google'ın hoşuna gitmeyince yeni bir kural geldi Bundan yaklaşık olarak bir ay kadar önce Facebook kendi bünyesine ait her

Facebook’un kararı Google’ın hoşuna gitmeyince yeni bir kural geldi

Bundan yaklaşık olarak bir ay kadar önce, Facebook kendi bünyesine ait her türlü güncellemeyi Google’ın Play Store’u üzerinden çekmiş, kullanıcılar ile bire bir bağlantı kurmaya başlamıştı. Bu durumdan memnun olmayan Google ise kısa bir süre sonra sosyal medya deviyle iletişime geçmiş, ancak doğru düzgün bir yanıt alamamıştı. Play Store’un Güvenlik ve Gizlilik Anlaşması metnine henüz eklediği yeni madde ise bariz bir şekilde bu gibi durumlara engel olmak amacında.

Eklenen yeni kurala göre, Google Play Store bünyesinde kendine yer edinmiş hiç bir uygulama, Play Store’un bire bir kontrolünden geçmeden ve onay almadan güncelleme yayımlayamayacak. Facebook’tan henüz bir yanıt yok. Sosyal paylaşım mecrası daha önce bir açıklama yapmış, güncellemeleri kullanıcılara zorla ya da habersiz olarak yükletmediklerini, bu yazılımların da kesinlikle güvenli olduğunu söylemişti.
Durum ne olursa olsun, Facebook’un şu aşamada yapabileceği çok fazla şey olmadığı oldukça bariz.

teknokulis

#

29 Nis 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.