Microsoft DeepCoder kendi kendine kod yazabiliyor!

Microsoft ve Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen ve kendi kendine kod yazabilen DeepCoder geleceğin yazılımcısı olarak anılıyor. DeepCoder

Microsoft ve CambridgeÜniversitesi tarafından geliştirilen DeepCoder, yazılımlardan öğrendiği kodlama becerisini kullanıyor ve benzer programlar üretebiliyor. DeepCoder ayrıca yazılımların ilgili kodlarını kopyalayarak kendi lehine kullanışlı başka programlar üretebiliyor.

Yazılım bilgisi bilmeyen herkesin kolaylıkla uygulayabileceği yapay zeka olarak tanımlanan DeeCoder sayesinde, kişiler ve kurumlar istediklerini belirterek kendi yazılımlarını geliştirebileceği öngörülüyor.

Öğrenebilme kabiliyetine sahip olan DeepCoder, Massachusetts Institute of Technology'de (

MIT

) çalışan Doç. Dr. Armando Solar-Lezama, kod yazabilen yapay zekaların yazılması daha önce imkansız olarak görülen yazılımların üstesinden gelebileceğini iddia ediyor.

DeepCoder, sadece beş satır kod yazabilirken ilerleyen zamanlarda geliştirilebilecek ve birçok yazılımcıyı işinden edecek gibi görünüyor. Teknoloji devrinde olduğumuz şu dönemlerde, birçok robot ve yapay zekaların geliştirilmesi işleri biraz kolaylaştırırken, insan gücünü de ortadan kaldırabileceğe benziyor.

DEEPCODER NASIL ÇALIŞIYOR?

Microsoft ve Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen DeepCoder, “sentez” adı verilen yeni bir sistem ile kod yazabiliyor. Bu sistem sayesinde, benzer yazılımlardan dilediği kodları alıyor, birleştiriyor ve sonuç olarak yeni bir kod oluşturuyor. DeepCoder, kodların ne tür işlevlere sahip olduğunu anlayarak hangi kodu kullanmasının yararlı olabileceğinde karar kılıyor.

24 Şub 2017 - 16:35 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.