Küresel siber saldırıdan 75 binden fazla bilgisayar etkilendi

Fransa polisi küresel siber saldırıdan onlarca ülkeden 75 binden fazla bilgisayarın etkilendiğini bildirdi.

Fransa polis yetkililerinin Fransız basınına yaptığı açıklamada,siber saldırının aralarında Rusya bankaları, İngiltere hastaneleri ve Avrupa otomobil fabrikaları da olmak üzere pek çok yeri etkilediği belirtildi.

Fransız polisi Siber Suçla Mücadele Ofisi Başkan Yardımcısı Valerie Maldonado, şu ana kadar 75 bin olarak ifade edilen etkilenen bilgisayar sayısının ilerleyen günlerde önemli miktarda artabileceğini ifade etti.

"WannaCry" adı kullanılarak yapılansiber saldırının ABD Ulusal Güvenlik Ajansından (NSA) çalınan yazılımlardan faydalanılarak gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Saldırı sırasında, bilgisayara yeniden erişim sağlanabilmesi için 300-600 ABD doları arası para isteniyor.

Bir yazılım şirketinin verdiği bilgiye göre, saldırı başta Rusya, Ukrayna ve Tayvan olmak üzere toplam 99 ülkede meydana geldi.

Dünyanın pek çok ülkesinden saldırı haberleri gelirken şu ana kadar saldırının en yıkıcı etkisi ise İngiltere'deki hastaneler ve polikliniklerde gerçekleşti.

14 May 2017 - 10:35 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.