Konut yapılsada kira yükseliyor!

Ev kiralarının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Şanlıurfa'da ne kadar önlem alınsa da lüks binaların yapılmasının bile fiyat artışına

Ev kiralarının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Şanlıurfa’da ne kadar önlem alınsa da lüks binaların yapılmasının bile fiyat artışına neden olmaya devam ediyor.

Özellikle İç savaş nedeniyle Suriye’den göç ederek Şanlıurfa’ya gelen misafirler kalacak yerleri olmadığından dolayı kirada oturmak zorunda kaldı kimi ise maddi durumu iyi diye ev satın aldı. Yaklaşık 3 yıldır süren bu göç dalgasıyla birlikte bazı fırsatçı ev sahipleri 300 TL olan ev kiralarını 500-600 gibi fiyat artışı maddi durumu iyi olmayan ailelerin zor şartlar altına koydu.

Maddi durumu iyi olmayan aileler birleşerek aynı evi tutmak zorunda kalırken fırsatçı ev sahipleri ise bunu değerlendirip kira fiyatlarını arttırmış ve adeta Şanlıurfa’da Şanlıurfalıların kirada oturması engellenmek istemişti.

Geldiğimiz noktada ise özellikle Karaköprü ilçesinde bina yapımı halen devam ederken bu kadar yapının yapılmasına rağmen neden kira fiyatlarında değişiklik yok. Değişiklik olmasa bile Başta Şanlıurfa Valisi olmak üzere birçok bürokratın sesiz ve duyarsız kalması merak konusu oldu.

300 TL kira ile oturduğu evden Suriyelilerin verdikleri daha fazla fiyatla çıkarıldığını öne süren Mehmet Deniz, “Ben 4 çocuklu bir babayım eşimle 6 kişiyiz. İnşaatta çalışarak geçimimi sağlıyordum ama Suriyeliler geldi fazla kira ev sahibine teklif edince ev sahibi tarafından çıkarıldım. Zaten Urfa’da sözleşme resmi evrakta yok çıkardı. Ev tuttum ama bu kiralara neden müdahale edilmiyor” diyerek sitem etti.

#

30 May 2015 - 12:15 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.