İşte Yerli Malı İnsan robot "AKINCI-2 "

Konya'da üretilen insansı robot 'AKINCI-2' tanıtıldı. Genel merkezi Konya'da bulunan Akınsoft yazılım firması tarafından üretilen

Konya’da üretilen insansı robot ’AKINCI-2’ tanıtıldı. Genel merkezi Konya’da bulunan Akınsoft yazılım firması tarafından üretilen insansı robot ’AKINCI-2’ yürüyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor.

JAPON ASIMO’NUN TEK RAKİBİ

Dünya üzerinde en akıllı ve popüler olan insansı robot ASIMOV olarak biliniyor. Honda’nın Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından Japonya’da 1986 yılında başlatına insansı robot serisinin bugün 11. parçası üretilmiş durumda.

ASIMOV’un özellikleri arasında, hareketli nesneleri tanıma, jest ve mimikleri tanıma, çevre tanıma, sesleri ayırt edebilme ve yüz tanıma gibi özellikler yer alıyor. Japonlar tarafından üretilen ASIMOV’un her yeni versiyonu aynı zamanda dünyada yapılan büyük bir şov. AKINCI-2’nin ise bu özelliklerin yanı sıra ekstra özellikler göze çarpıyor.

AKINCI-2’NİN ÖZELLİKLERİ

Yeni üretilen robot ayakları üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor, kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor ve anlatabiliyor, ses işleme ve kablosuz ağ aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor.

SORULARA CEVAP & MATEMATİKSEL İŞLEMLER

Türkiye’nin ticari anlamda ilk insansı robotu olan, sorulan sorulara cevap verebilen, matematiksel işlemleri kolayca yapabilen, görüntü takibi yapıp komutları yerine getirebilen, insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine de sahip durumdaki ’AKINCI-1’ isimli robotun ardından bu kez daha farklı özellikleri taşıyan ’AKINCI-2’ üretildi.

VUCÜDU İNSANSI BİR YAPIYA SAHİP

65 kilogram ve 1.60 boyunda olan AKINCI-2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden oluşan insansı bir yapıya sahip. Herhangi bir desteğe bağlı olmadan ayaklarının üzerinde durabilen AKINCI-2, yazılım firmasının yönetim kurulu başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın’ın verdiği komutları harfiyen yerine getirerek, enerjisini de üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan alıyor.

2015 YILINDA PİYASADA

Bu özellikleri sayesinde her sektörde kullanılması amaçlanan AKINCI-2’nin, 2015 yılından sonra her işletmede yerini alması hedefleniyor.

ensonhaber.com

#

13 Nis 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.