İşte Facebok’un İlk Çalışanlarından Olan Türk Mühendis

TANER HALICIOĞLU bir mühendis ve Facebook'un dışarıdan bünyesine kattığı ilk personel olarak biliniyor. Platformun ilk donanım altyapısı tamamen

5 yıl Facebook'ta çalışan Taner Haclıcıoğlu, daha sonra video oyun geliştiricisi Blizzard'a geçti. Starcraft 2 ve Diablo 3 gibi kült oyunların ekibinde bulundu. Şu an çeşitli girişimleri destekleyen bir firmaya ortak.

Aynı zamanda San Diego Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri dersi veren Halıcıoğlu, üniversiteye Veri Bilimi Enstitüsü kurulması için Facebook'tan 75 milyon dolar bağışladı. Kendisinin ismi de okula verildi.

HABERTÜRK

14 Kas 2017 - 23:56 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.