İphone Kutusundaki Simgeler Ne Anlama Geliyor?

İphone kutusundaki simgeler ve anlamları...

“FC”sembolü aslında içerisinde fazladan bir“C”harfi barındırır.FCC‘nin kısaltılmışı olarak karşımıza çıkan bu semboliPhoneürününün“Federal Communications Commission”yani“Federal İletişim Komisyonu”tarafından uyumlu olarak nitelendirdiğini göstermektedir.FCC, radyo frekanslarını kullanan;Class Bsınıfı altındaki telefonların normal şartlar altında sinyal alırken ya da iletirken herhangi bir zararlı etkiye sahip olup olmadığını kontrol eder.
Diğer sembol ise tekerlekli ve üzerinde gözle görülür bir “X” işareti bulunan birçöp kutusu. Apple kısaca cihazınızı diğer çöplerle birlikte çöp kutusuna atmamanızı, yerel çöp ve atık konuları ile ilgilenen kurumla iletişime geçip cihazdan en iyi şekilde nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmenizi tavsiye ediyor. Bu sembol aslında“WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) Directive cooperation”yani“(Elektrikli ve Elektronik Atık Eşyaları) Yönergesi İşbirliği”‘ni temsil etmekte. Yani bizdeki“Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği”ile benzer diyebiliriz. Yeryüzüne zarar veren atıkların en aza indirilmesi amaçlanıyor.
“0682”ve“CE”sembolleri Avrupa’ya özgüdür.0682telefonun yetkili kurumun(Cetecom ICT services, bir akreditasyon kurumu)onayından geçtiğini ve“CE” (Conformite Europeenne)ise telefonunAvrupa Birliğiiçerisinde satılmasına herhangi bir engel olmadığını göstermektedir.
Yuvarlak içerisinde ünlem işareti olan sembol telefonunClass II kablosuz cihazolduğunu simgeliyor. Amerika Birleşik Devletleri için bu uyumluluk çok önemli olmasa da uluslararası kullanıcılar için önem taşıyor çünkü bütün frekans bantlarının kullanılmadığı ülkelerde cihazlar çalışmayabiliyor.
Apple ‘ınMacBookbilgisayarlarının kutularında ise yukarıdakilerden hariç fazladan iki adet daha sembol bulunmaktadır.
Voluntary Control Council for Interference (“VCCI”):Japonya’yaait olan gönüllü bir kontrol ve onay kuruluşu. Bu kuruluş; bilgisayarların kendi radyo frekanslarının sinyal emisyon standartlarına uygun olup olmadığı hakkında onay vermekte.
Üçgen içerisinde onay işareti bulunan sembolRegulatory Compliance Mark (RCM)yaniYasal Uygunluk İşaretiolarak bilinmekte. Bu işaretAvustralyastandartlarına göre cihazın güvenle kullanılabileceğini simgeliyor.

22 Eki 2016 - 14:16 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.