iPhone İçin Üretilen ChatPerf Dışarıya Koku Veriyor

Google'ın arama sonuçlarını koklamanızı sağlayan 1 Nisan şakasınını ardından Japon bir şirket tarafından üretilen ChatPerf ürünü iPhone

Google’ınarama sonuçlarını koklamanızı sağlayan 1 Nisan şakasınını ardındanJapon bir şirket tarafından üretilen ChatPerf ürünü iPhone takıldığındaetrafa koku yayabilen USB üretti.

İçinde belli bir koku bulunan USB çubuğu telefona takıldığında,ekranda bir tuş beliriyor ve tuşa bastığınızda koku ortaya çıkıyor.Mashable’ın haberine göre, şirket ürünü yakın zamanda Androidtelefonlara da uyarlayacak.

KOKULU USB ÇUBUĞU

Kokulu USB çubuğunun arkasındakifikir, akıllı telefonlarla fotoğraf ve sesli mesajlar göndermenin yanısıra, mesaj içeriklerine koku da eklemek. Bazıları, özelliğin oyunlarafarklı bir hava katabileceğini düşünüyor.

ChatPerf, çeşitli kokuların yanı sıra, yeni fikirler ortaya koyulmasıiçin yazılım geliştirme kiti sunacak. Bu aşamadan sonra akla gelensoru, yeniliğin ne kadar ilgi göreceği. Tokyo Üniversitesiaraştırmacılar, Nisan başında yaptıkları açıklamada kokulu televizyon geliştirdiklerini duyurmuştu.

Ekranın farklı noktalarından çeşitli kokular saçan teknoloji,sinemalarda ilgi görmeyen bir girişimin devamı niteliğini taşısa da,film akışını yakalamakta ne kadar başarılı olacak bilinmez. ChatPerf,televizyonlarda olmasa ilginç aksesuarlara düşkün tüketicilerindikkatini çekebilir.

ensonhaber

#

15 May 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.