İnternetin Zararları Nelerdir?

Artık hayatımızın her alanına girmiş olan internetin zararlarının maddeler halindeaşagıda belirtilmiştir.

İnternetin Zararları Nelerdir?
bekir aydın
Video için play'e tıklayın

İnternet artık hepimizin hayatının bir parçası. Özellikle mobil teknolojilerin gelişmesi sayesinde nerede olursak olalım yeter ki kapsamı alanında olalım mutlaka cep telefonlarımızdan, tabletlerden ya da bilgisayarlarımızdan internete sınırsızca bağlanabiliyoruz.

İnternet bilgi paylaşımı olarak dikkate alındığında oldukça faydalı bir yapıdır. Özgürce fikirler ortaya atılır yepyeni girişimler yapılır, alışveriş yapılır. Normal hayatta ne yapabiliyorsak artık internet üzerinden de yapabilir hale geldik. Çünkü Özlelikle 2000’li yılların başından itibaren teknoloji hem gelişti hem de çoook ucuzladı.

Peki internetin zararları nelerdir? Bunu hiç düşündük mü? İşte maddeler halinde internetin zararları:

Vakit kaybı. İnternet üzerinde gereğinden fazla bir şekilde yapılan sörf insanların sosyal yaşamlarından çaldıkları zaman olarak ortaya çıkar. Makul bir sürenin üzerinde internete giriş yapılmaması gerekmektedir.
Zorbalık. özellikle çocuklar ve gençler arasında yaygın olan ve sosyal medya siteleri üzerinden gerçekleşen zorbalık neticesinde psikolojik sorunlar yaşanmaktadır. bazı vakalarda ise bu intihara kadar gidebilmektedir.
İnternette yararlı sitelerin yanı sıra bir çok da zararlı site yer almaktadır. Zararlı web sitelerindeki içerikler sebebi ile özellikle çocukların ruhsal gelişimleri olumsuz bir şekilde etkilenebilir.
İnternet üzerinden özellikle sosyal medya sitelerinin de teşviki ile oynanan oyunlar kişiyi tembelliğe itebilir ve yapılması gereken işlerin ya geç yapılmasına ya da hiç yapılmamasına sebebiyet verebilir.
İnternet üzerinden her ne kadar ülkemizde yasak olsa dahi kolaylıkla kumar ve bahis sitelerine erişim yapılabilmesi ve bunun sonucu olarak da büyük miktarlarda para kaybı aile içi felaketlere sebebiyet verebilir.
Bankacılık işlemlerinin de internet üzerinden yapılması sonrası bir çok değişik yöntem ile şifrelerin ele geçirilmesi ile dolandırıcılık vakaları günden güne artış göstermiştir.
Uzun süre internette zaman geçirmek aynı zamanda kişi de fiziksel rahatsızlıklara da yol açabilmektedir.
İnternet kullanımının artması ile birlikte anti,sosyal kişiliğe sahip bireylerin sayısı da artmaktadır. Bu sebeple tüm hayatınızı internet üzerine kurmayın.
İnternetkoliklik olarak tabir edilebilen bir tür rahatsızlık ile kişi uyanır uyanmaz interenete girip özellikle sosyal medya hesaplarını kontrol etme zorunluluğu hissederek bir internet bağımlılığı yaşanabilir. Uyuştuırucu madde bağımlıları gibi bu kişilerinde tedavi olması gerekebilir ve ciddi bir rahatsızlıktır.

SABAH

04 Oca 2018 - 21:58 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.