İnternetin Hızı 2 kat Artıyor

Türk Telekom ABD 'li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile internetin hızını arttırmak için işbirliği yaptı.

Türk Telekom,ABD’li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile internetin hızını arttırmak için işbirliği yaptı. İki şirket arasındaki ortaklığa göre sosyal medya ve video sitelerine erişim hızı ikiye katlanacak.

Türkiye’deki internet kullanıcıları iki kat hızlı internet video indirme ve sosyal ağlara bağlanmayla 2014’ün ilk çeyreğinde tanışacak. İnternet hızının iki katına çıkması faturalarda herhangi bir artışa da neden olmayacak.

İşbirliği kapsamında Akamaiİstanbul’da bir de ofis açacak.

Türk Telekom aboneleridünyaweb trafiğinin yüzde 15-30’unu taşıyan Akamai’nin 650 şehir, 90 ülkedeki toplam 141 bin sunucunun hızından faydalanacak. Örneğin; Facebook Türkiye’deymiş gibi çalışacak. Yani Türkiye’deki kullanıcı bir video indirirken ya da sosyal ağa bağlanırken ABD ya da Avrupa’daki herhangi bir sunucuya yönlendirilmeyecek. Yurtdışı kaynaklı içerikler de Türk Telekom altyapısı üzerinden aktarılacak.

İki şirket arasındaki iş ortaklığının imzaları Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz ve Akamai Kurucusu ve CEO’su Tom Leighton’ın katılımıyla Londra’da atıldı. Yılmaz, Türkiye’nin dijital dönüşümü için yeni bir adım attıklarını belirterek, internet kullanıcılarının yurtdışı ve yurtiçi kaynaklı içeriklere daha hızlı ulaşacağını söyledi.

İşbirliği sayesinde zaman kaybının ortadan kalkacağını, ek sunuculara ihtiyaç duyulmayacağını anlatan Yılmaz, Türk Telekom sunucularındaki içeriği Akamai sayesinde yurtdışına da sunacaklarını ifade etti.

Yılmaz, “Akamai ile yaptığımız işbirliğiyle içerik sağlayıcılardan medya kuruluşlarına ve son kullanıcılara kadar internet sektöründeki tüm oyunculara maliyet ve erişilebilirlikte avantajlar sunacağız. Yüksek veri trafiğine sahip içerik sitelerinin içeriğini Türkiye’de Akamai ile sunacağız” dedi.

Yılmaz şu anda 7.2 milyon genişbant müşterilerinin bulunduğunu ve fiber yatırımlarla 2.5 milyon müşteriye minimum 50 megabit internet hızı verdiklerini, bu hızın Akamai işbirliğiyle artacağını dile getirdi. Yılmaz, “Türk Telekom olarak Son 7 yılda teknoloji ve altyapıya 13 milyar TL yatırım yaptık. 2013’ün 9 ayında da 1.4 milyar TL yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

#

10 Kas 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.