İnternet sitelerinde değişiklik!

YSK internet sitesi engelliler için yeniden düzenlendi

YSK

tarafından hazırlanan ve internetsitesinde yer alan içerikler, görme ve işitme engellilere uygun olacak şekilde seslendirildi ve videolara işaret dili eklendi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan ve internet sitesinde yer alan içerikler görme ve işitme engellilere uygun olacak şekilde seslendirildi ve videolara işaret dili eklendi. Engelli seçmenlere yönelik hazırlanan afiş ve broşürlerle ilgili tanıtım videoları hazırlandı.

YSK'dan yapılan açıklamada, Kurul'un ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkılarıyla engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmelerine yönelik uygulamaların geliştirilmesi amacıyla, 24-25 Şubat 2016 tarihlerinde Ankara'da "Engelsiz Seçim Çalıştayı" düzenlendiği belirtildi.

Çalıştayda, engelli seçmenlerin seçim süreçlerinde daha aktif rol almaları, kolay, hızlı ve bağımsız bir şekilde oy kullanmaları için ne gibi düzenlemeler yapılabileceği konularının ele alındığı vurgulanan açıklamada, engellilerin www.ysk.gov.tr internet sitesine erişiminde yaşanan sıkıntıların gündeme getirildiği aktarıldı.

Açıklamada, çalıştay sonrası, talep, öneri ve şikayetler ile değerlendirme raporlarının incelendiği ve bu doğrultuda çalışmalara başlandığı bildirildi.

YSK Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çalıştaya katılan tüm sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte yapılan çalışmalar sonucunda engelli erişimine tam anlamıyla uygun bir kamu web sayfası oluşturulduğu belirtilen açıklamada, web sitesinde yapılan değişikliklere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Engellilerin isteği üzerine sitede yer alan Görme Engelliler linki kaldırıldı. Web sitesinin ana menüsünde yer alan alt menüler ekran okuyucu programı aracılığı ile okunabilir hale getirildi ve bazı önemli linklere erişim kısa yolu oluşturuldu. Sitede yer alan tüm resimlerin her birinin içeriği hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla ekran okuyucu programlar tarafından okunabilen etiketler hazırlandı. Sitede yer alan tüm sayfaların html kodları yeniden incelendi ve uluslararası erişilebilirlik standartlarına uygun olarak tüm sayfaların başlık etiketleri yeniden düzenlendi. Web sitesinin ana sayfasında erişim kolaylığı sağlaması amacıyla ve 'Menüye Git', 'İçeriğe Git', 'Tanıtım Videoları', 'Kısayol Tuşları' ve 'Site Haritasına Git' alt seçenekleri ile bir Erişilebilirlik Paneli hazırlandı. Sesli Betimleme Derneği ile yürütülen ortak çalışma sonucu YSK tarafından hazırlanan içerikler görme ve işitme engellilere uygun olacak şekilde seslendirildi ve videolara işaret dili eklendi. Engelli seçmenlere yönelik hazırlanan afiş ve broşürler ile ilgili tanıtım videoları hazırlandı. Hazırlanan bu videolar 'Erişilebilirlik Paneli' altında yayımlanmıştır. Görme kaybı olan engelliler için web sitesinin ana sayfası ve iç sayfalarında yer alan 11px olan metin yazıları, 16px olacak şekilde yeniden düzenlendi. Web sitesinde Seçmen İşlemleri sayfalarında yer alan resim doğrulama uygulamasının engelli seçmenler tarafından kullanılan programlar aracılığı ile sesli okunabilirliği sağlandı."

07 Ara 2016 - 16:43 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.