HAARP nedir? Depremlerle ilgisi var mı?

Birçok komplo teorisinde adı geçen HAARP projesi nedir? İşte HAARP projesine dair tüm detaylar ve hakkında ortaya atılan iddialar.

Video için play'e tıklayın

HAARP

, Türkçe karşılığı olarakYüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı olarak çevrilen, Amerika Bireşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde bulunan bilimsel bir projedir.

HAARP, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kurulmuştur. Günümüzde Pentagon tarafından kontrol edilmekte ve

ABD

ordusunun hizmetindedir.

Projenin kurulu olduğu Alaska'da iddialara göre 180 adet dev anten bulunmaktadır. Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; "gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme" gibi işlevler yapmaktadır.

HAARP projesi, ilk olarak Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından başlangıç düzeyinde oluşturulmuştur. Tesla, atmosfere düşük düzeyde manyetik dalgalar gönderilerek güçlü bir enerji oluşturulduğunu keşfetmiştir.

HAARP'ın kurulu olduğu bölgeye herhangi bir uçağın yaklaşması yasaktır. Elektromanyetik dalgalar üzerine çalışmalar yapılan bölge uçaklar için yüksek derecede tehlikeliri. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda kurulu olan antenler faaliyetlerini otomatik olarak durdurmaktadır.

Komplo teorilerine göre HAARP projesi, yapay depremler oluşturmak, belirli bir bölgede haberleşmeyi kesmek, elektronik cihazların çalışmasını durdurmak, olabilecek büyük şiddetli bir depremi küçük parçalara bölerek önlemek ve iklim koşullarına müdahale etmek gibi işlemler için de kullanılmaktadır.

Aynı zamanda yine aynı komplo teorilerine göre, Türkiye'de 17 Ağustos 1999'da meydana gelenKocaeli/Gölcük Depremi'nde de HAARP'ın kullanıldığı iddia edilmiştir.

MELİH GÖKÇEK

, ÇANAKKALE DEPREMLERİ İÇİN "HAARP" DEMİŞTİ

AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Çanakkale'de son 2 haftada meydana gelen 1000'den fazla artçı sarsıntının HAARP projesi ile yapıldığını sosyal medya platformuTwitter'dan iddia etmişti.

Melih Gökçek, attığı tweetlerde "Çanakkale'de bugün ciddi bir deprem oldu. Araştırdım. Civarda sismik araştırma yapan bir gemi varmış.Bu geminin ne araştırdığı ve hangi ülkeye ait olduğu acilen çözülmeli. Ben kim ne derse desin, olası bir depremin suni olarak yapılacağından ciddi endişe taşıyorum mutlaka araştırılmalı ve kamuoyuna açıklanmalı." ifadelerini kullanmıştı.

16 Şub 2017 - 10:40 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.