Facebook'un İnternet Dağıtan İnsansız Hava Aracı

Evet okuduğunuz şey bir bilim kurgu filmi senaryosundan değil.. Bu gerçek!

Yıllarca boğuşup durduğumuz kablolu, modemli internetler artık tarih oluyor.. Zaten kablo sizce de fazlasıyla ilkel değil mi?

Dilerseniz gelin detaylara bir göz atalım..

Facebook'un internet bağlantısı sağlayan insansızhavaaracı uçtu!

Uçağın kanat açıklığı ticari uçakların kanatları ile eş değer.. Amacı tamamen dünyanın en uzak bölgelerine bile interneti götürebilmek.

Tüm dünyaya yararlı olacak.

Facebook takımının gizlice yürüttüğü bu proje tüm insanlığa faydalı olacak bir girişim olarak görülüyor. Uçak ''drone'' denilen insansız bir hava aracı şeklinde göklerde süzülüyor.

Uçak, üzerindeki güneş panelleri ile yolculuğunu gerçekleştiriyor. Genişliği bir Boeing 737'den bile büyük. Üstelik sadece 3 adet saç kurutma makinası kadar enerji kullanıyor. Çok hafif ve en önemli özelliği ise 4 km kadar aşağıya internet sağlayabiliyor.

Hedef dünya üzerindeki 4 milyar insana internet sağlamak.

Resimde görüldüğü gibi bazı yerlere düşük sinyal bazılarına ise tam sinyal gönderilebilecek. Ekip hedeflerinin 4 milyar insana bağlantı sağlamak olduğunu söylüyor.

96 dakika uçtu.

Facebook mühendislik ekibinden Jay Parikh uçağın ilk olarak yarım saatlik bir uçuş için tasarlandığını ama 96 dakika kadar havada kalmayı başardığını söyledi.

Facebook 60,000 90,000 feet ve saatte 70 ila 80 mil her yerde uçmayı hedefliyor.

Sıradaki hedef 3 ay boyunca havada kalıp internet yayabilmesi.

Mark Zuckerberg de ilk uçuşu izledi.

Facebook için çok büyük bir gelişme olduğunu söyleyen şirket kurucusu Zuckerberg, bunun 2 yıl içinde tamamlanıp iyi bir proje olacağını söylüyor.

HABER MERKEZİ

17 Oca 2018 - 09:03 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.