Facebook, Üçüncü Parti Mobil Uygulamalarda 'Beğen' Düğmesini Devre Dışı Bırakacak

Facebook 6 Şubat'tan itibaren beğen butonu kaldırılıyor. Bu tarihten itibaren 3. parti yazılım geliştiricileri Facebook'un 'beğen'

Facebook'ta 6 Şubat 2018'den itibaren, üçüncü taraf geliştiricilerin iOS ve Android uygulamalarına yerleştirilen "Beğen" düğmesi artık çalışmayacak. Bu tarihten itibaren, 3. parti yazılım geliştiricileri Facebook'un like butonu yerine kendi geliştirecekleri butonlar ile uygulamalar üzerinden Facebook Pages sayfasına yönlendirme yapabilecek.

Geliştiriciler, Facebook Sayfalarına bağlanan uygulamalarındaki kendi düğmelerini oluşturmayı seçebilirler. Bir Facebook sözcüsü, "İnsanlar Facebook'un uygulamasını veya mobil sitesini geliştiricinin sayfasına açmak veya beğenmek için bu düğmelere dokunabilirler" dedi.

Facebook'un "Beğen" düğmesinin mobil uygulamalar arasında ne ölçüde yaygınlaştığı ve şirketin bu öneriyi reddetme kararı belirsiz.

Milliyet'te yer alan habere göre, Facebook'tan yayınlanan bir e-postada "Geliştirici topluluğumuza en iyi nasıl hizmet verebileceğimizi sürekli değerlendiriyoruz. Bu çabayı desteklemek için, kaynaklarımızın geliştiriciler için en değerli özümleri oluşturmaya ve geliştirmeye odaklanmış olduğundan emin olmak için ürün tekliflerimizi inceledik. Sonuç olarak, bazı ürünler geliştirici topluluğumuz için yeni ürünler üretmemiz için gün batımını gerçekleştirecek" dedi.

14 Kas 2017 - 11:41 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.