Doğu İllerinde İnternet Neden Yok Neden Kesildi?

Doğu İllerinde İnternet Neden Yok Neden Kesildi?

Geçtiğimiz Eylül ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan internetkesintisi bugün tekrarladı. Saat 10.30’dan itibaren hem sabit hem de mobil hatlar üzerinden internete erişimde sıkıntı yaşanıyor. Peki uzun süreli kesintinin sebebi ne?

Birçok İlde İnternet Kesintisi

Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül 2016 tarihinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde uzun soluklu internet kesintisi yaşanmıştı. Şu anda Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa dahil il genelinde hem internet servis sağlayıcılar hem de operatörler internet hizmeti veremiyor abonelerine. Bu konuda bilgi almak isteyen abonelerin müşteri hizmetlerinden aldıkları yanıt ise kesintinin Türkiye genelinde yaşandığı.

Sabit ve Mobil Hatlarda Sorun Yaşanıyor

Saat 10.30’da başlayan kesintinin nedeni hakkında henüz resmi açıklama yapılmadığından bizler de merak içerisindeyiz. En çok tercih edilen havayolu şirketlerinden Pegasus da “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde, hem sabit, hem mobil hatlardan internete erişimde sıkıntı yaşanması sebebiyle, misafirlerimizin bu durumu göz önünde bulundurarak seyahatlerini planlamalarını tavsiye ederiz” açıklamasında bulundu.

26 Eki 2016 - 22:05 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.