Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '140 karakter' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kitap Fuarı açılışında Google ve Twitter kullanımına dikkat çekerek 'Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir. Yarım

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, 4. CNR İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada okuma oranlarının televizyon izleme alışkanlığının geride kaldığına dikkat çekerek, "140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye ulaşılamaz, alim hiç olunmaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir. Yarım porsiyon aydın olunabilir" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin nasıl bir çifte standartla uluslararası kuruluşlarca aktarıldığını biliyoruz. Ülkemize yönelik bu tavrın en çarpıcı örneklerinden biri 15 Temmuz darbe girişimidir.

Çin'in Tiananmen Meydanı'nda çekilen fotoğrafa yıllarca gıptayla bakanlar Kızılay Meydanı'nı görmedi.

Bizler ilk emri 'Oku' olan bir dinin müntesipleriyiz.

Gösterilen onca çabaya rağmen kitap okuma oranlarını arzu edilen seviyeye çıkaramadığımızı üzülerek görüyorum. Kitap okumaya ayrılan sürenin yılda 10 saati bulması bize asla yakışmayan bir tablodur.

Türkiye'nin ekonomi ile birlikte kültür sanat konusunda da ilk 10'a girmesinin şart olduğunu söylüyoruz.

Aslında internet ve iletişim teknolojileri hayatımızı ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırıyor. Bugün evinizin ya da ofisinizin konforundan dünyanın her yerindeki kütüphanelere online olarak erişebiliyorsunuz.

Arama motoru ile ulaşılan bilgi kırıntıları ile 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye ulaşılamaz, alim hiç olunmaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş* olunabilir. Yarım porsiyon aydın olunabilir başka bir şey olunamaz.

* Malumatfuruş: Bilgiçlik taslayan.

25 Şub 2017 - 15:23 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.