Cep Telefonu Kullanıcılarına O Ücretler Geri Ödenecek!

Cep telefonu kullanıcılarının isteği dışında yapılan aboneliklerin önüne geçiliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katma

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslanyaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen, son zamanlarda internette gezinirken herhangi bir sayfanın tıklanması veya reklam sayfasının kapatılması gibi işlemler sonucu istemedikleri hizmetlere aboneliklerinin gerçekleştirildiği ve bunun karşılığında faturalarına yüksek tutarlar yansıtıldığı yönündeki şikayetleri değerlendirerek önemli bir düzenleme yaptıklarını söyledi.

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle, bu kapsamdaki elektronik haberleşme hizmetlerine abonelik veya tekil içerik satın almaya ilişkin tüm süreçlerde şeffaflığın sağlanması, abonenin hizmet koşulları ve ücretler konusunda açık şekilde bilgilendirilmesi, satın alma iradesinin ispatlanabilir şekilde verilmesine imkan sağlandığını anlatan Arslan, "Özellikle internetten yapılan satın alımlarda, reklam ve tanıtım sayfası kapatılırken istek dışı abonelik gerçekleştirilmesi durumunda, gelen şikayetlerin işletmeci tarafından çözüme kavuşturulması, üçüncü taraflara yönlendirilmemesi için kurallar belirlendi" diye konuştu.

"ABONELER HATLARINI KATMA DEĞERLİ HİZMETLERE KAPATABİLECEK"


Arslan, artık hizmetin alınması öncesinde ücret ve hizmet koşulları gibi konularda gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve abone tarafından onay verildiğinin ispatlanması hususlarında sorumluluğun işletmecide olacağına dikkati çekerek, belirlenen kurallara uygun gerçekleştirilmeyen aboneliklerde, ücret iadesi yapılmasının hüküm altına alındığını bildirdi.

SMS, web, wap ya da sesli yanıt sistemleri gibi kanallarla yapılan işlemlerde, ücret ve hizmetin kapsamına ilişkin bilgilendirme sonrası belirlenen usullerle aboneden onay alınacağını dile getiren Arslan, "Düzenlemeyle getirilen önemli bir diğer hususa göre, aboneler istediklerinde hatlarını mobil ödemeye veya katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine kapatabilecek. Söz konusu işlem için çağrı merkezinin aranması veya işletmeciye yazılı başvuru yapılması yeterli olacak" dedi.

Bakan Arslan, katma değerli hizmet aboneliklerine ilişkin iptal taleplerinin en geç müteakip yenilenme tarihine kadar yerine getirileceğini belirterek, bu hizmetlere ilişkin aboneliklerde ve tekil içerik satın alınması sürecinde abonelere yapılacak bilgilendirme ve onaya ilişkin işlemlerin ücretsiz sağlanacağını kaydetti.

30 Haz 2017 - 12:23 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.