Bursa İznik'te bulunan lahidin içindeki gaz için Ankara'dan uzman ekip bekleniyor

İznik'te bulunan ve kapağı hiç açılmayan lahidin içinde biriken gaz için Ankara'dan gelecek uzman ekip beklenirken bu gazın bilim dünyası

Bursa'nın İznik ilçesinde asırlarca kapağı hiç açılmayan lahidin uzman ekip tarafından tahliye edileceği bildirildi. Lahidin içinde sıkışmış gazın bilim dünyası için çok önemli olduğu öne sürüldü.

İznik ilçesinde daha evvel 3 lahit mezarın bulunduğu zeytinlikte geçen ay yeni bir lahit daha ortaya çıkmıştı. Definecilerin kazıp üst kapağını ortaya çıkarttığı tarihi mezar, İznik Müze Müdürlüğüne bağlı arkeolog ve sanat tarihçileri tarafından incelenip tekrar toprakla kapatıldı.

'LAHİDİN İÇİNDE BİRİKEN GAZ BİLİM DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ' İDDİASI


Lahide Ankara'dan gelecek olan uzman bir ekip müdahale edecek. Kapağı hiç açılmayan lahidin içinde biriken gazın bilim dünyası için önemli olduğu ileri sürüldü.

24 saat jandarma ve polis kontrolünde olan lahidin içinde asırlardır biriken gazın uzman ekip tarafından özel bir sistemle tahliye edileceği ifade edildi.

15 Şub 2017 - 13:17 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.