Beklenen özellik geldi!

Whatsapp'a uzun zamandır beklenen o özellik sonunda uygulamaya geldi. Kullanıcıların çok işine yarayacak bu özellik ne? Kullanıcıların bu özellikten

İŞTE DETAYLAR

Anlık mesajlaşma uygulamalarının en tepesinde bulunan WhatApp, bundan önce yayınladığı güncellemelerle dikkatleri sürekli üzerine çekti.
Kullanıcıların epey işine yarayacak birçok güncelleme ve yenilik sunan WhatsApp'ın bu yüzden dünyada 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.
Türkiye'de büyük kullanıcı kitlesine sahip olan Whatsapp, daha öncesinde kullanıcılarına kendi GIF’lerini oluşturmalarını da sağlayan bir güncelleme yayınlamıştı.

Kullanıcılar bu sayede 6 saniye ve altında uzunluğa sahip videoları GIF animasyonalar şeklinde karşı tarafa gönderebiliyor.
Bunu yapmak için film rulosundan bir tane video klip seçmeniz ve daha sonra da GIF düğmesine dokunarak bunun dönüştürülmesini tamamlamanız yeterli oluyor.

Status (Durum) adı verilen WhatsApp özelliği ile de sohbetlerinizin veya aramalarınızın arasına yeni bir sekme ekleyip, seçtiğiniz kişilerle fotoğraf veya video paylaşabiliyorsunuz.

Ancak bu uygulama şimdilik beta aşamasında olduğundan cihazın root'lu veya jailbreak'li olması gerekiyor.
Bunun ardından tıpkı Snapchat'te olduğu gibi WhatsApp Durum'da da görseller üzerinde oynama yapabiliyor, yazı veya emojiler ekleyebiliyorsunuz. Videoları da kayıttan sonra süsleyebiliyor, değiştirebiliyorsunuz.

WhatsApp için geliştirilen görüntülü arama özelliği sayesinde de kullanıcılar sadece sesli arama değil görüntülü arama da yapabiliyor.
Görüntülü konuşma alanındaki ise en büyük rakipleri Skype, FaceTime, Hangouts ve Facebook Messenger için en büyük tehdit olarak görülüyor.
Bunların yanında seçili bir mesajın birden fazla kullanıcıyla paylaşılması, güvenlik açısından mesajları uçtan uca şifreleme özelliği gibi kullanıcılarına birçok yenilik sunan WhatsApp'ın yeni özelliği nasıl kullanılacak?

WhatsApp’a gelecek yeni güncelleme ile yanlış kişilere gönderilen mesajlar, hatalı yazılanlar veya "keşke bunu yazmasaydım" dedikleriniz tek tıkla silinebilecek.

WhatsApp'a uzun süredir beklenen bu özellikle kullanıcılar istedikleri iletileri iptal edebilecek. Bunu yapmak ise oldukça basit.
Gönderdiğiniz mesaja tıkladıktan sonra açılan menü sekmesinden "İptal et" (Revoke) diyerek iletinizin karşı tarafa ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.
WABetaInfo'nun aktardığına göre alıcı tarafından okunan mesajlar, video ve fotoğraflar da silinebilecek.
iOS 2.17.1.869 kodlu beta sürümünde ortaya çıkan yeniliğin resmi olarak kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı ise bilinmiyor.

16 Ara 2016 - 08:34 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.